Butterdeigskaker med varm Camembert

Sponset innlegg.

Mmmm... her har du noe riktig godt!

Med ferdigkjøpt butterdeig er det ingen sak å trylle frem superdeilige, varme butterdeigskaker fylt med smeltet, varm Camembert.

Server med ønsket syltetøy ved siden av. Min favoritt er fikenmarmelade med valnøtter og konjakk, som du enten kan få ferdigkjøpt av merket La Chambre aux Confitures, eller lage selv etter oppskrift på Det søte liv som du finner HER.

Just lovely!  Heart

Se også oppskrift på Innbakt Brie her på Det søte liv. 

Denne oppskriften her er porsjonsbasert og enda enklere, og passer ekstra godt hvis du vil lage deg noe raskt og superdelicious  Yum 

 

Foto som jeg postet på Instagram tidligere i kveld: @kristine_lifeissweet

 

Oppskriften nedenfor gir 10 butterdeigskaker som passer fint hvis man er 3-4 personer, men det er ikke noe i veien for å tine bare 1 butterdeigsplate av gangen og lage 2 butterdeigskaker til deg selv på impulsen...  Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 5 plater butterdeig (frosne)
♥ 1 Camembert

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 3-4 ss brunt demerarasukker

Servering:
♥ god marmelade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Legg de frosne butterdeigsplatene utover og la dem tine (det tar ca 15-20 minutter).

 

 

Del hver plate på midten. Legg en passe stor ostebit oppå hver firkant.

 

 

Brett over deigen. Jeg pleier ikke å kjevle ut deigen, men bruker såpass mye ost at jeg må dra litt i deigen for å få den til å dekke hele ostebiten. Klem deigkantene godt sammen med en gaffel.

 

 

Det er viktig at det blir helt tett, ellers vil den smeltede osten renne ut av butterdeigskakene i ovnen.

 

 

Legg butterdeigskakene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle over med sammenvispet egg og dryss over godt med brunt sukker.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15-20 minutter. Følg med så de ikke blir brente. Butterdeigskakene er ferdige når de er luftige og gyllenbrune i fargen.

 

 

Server butterdeigskakene varme rett fra ovnen med en god marmelade som tilbehør.

 

 

 

Tips:

♥ Frosne butterdeigsplater fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 5 plater tilsvarer 1 pk.

♥ Jeg har her brukt veldig god marmelade som jeg har fått teste fra La Chambre aux Confitures. Herlig butikk på Grünerløkka i Oslo med fantastisk utvalg!

 


Min favoritt er fikenmarmeladen med valnøtter og konjakk.

 

 

♥ Som nevnt har jeg tidligere laget et lignende syltetøy selv som smaker fantastisk godt, se HER.

♥ Du kan også smøre litt syltetøy over osten inni butterdeigskakene (det gjorde jeg da jeg lagde Innbakt Brie).

♥ Det er viktig at butterdeigskakene serveres varme og nystekte, slik at butterdeigen er skikkelig sprø og luftig og osten bløt og smeltet.

 

Og du... - skulle det skje at du kommer hjem altfor sent og har behov for litt nattmat, er denne oppskriften slett ikke så dum...  Innocent 

Bildene taler for seg selv...
 

 

Så nå kan du det, og det er bare å prøve det ut for deg selv...!
 

ENJOY!  Smile 

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Butterdeigskaker med varm Camembert
Ingredienser

♥ 5 plater butterdeig (frosne)
♥ 1 Camembert

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 3-4 ss brunt demerarasukker

Servering:
♥ god marmelade (se tips)

Fremgangsmåte

Legg de frosne butterdeigsplatene utover og la dem tine (det tar ca 15-20 minutter).

Del hver plate på midten. Legg en passe stor ostebit oppå hver firkant og brett over deigen. Jeg pleier ikke å kjevle ut deigen, men bruker såpass mye ost at jeg må dra litt i deigen for å få den til å dekke hele ostebiten. Klem deigkantene godt sammen med en gaffel. Det er viktig at det blir helt tett, ellers vil den smeltede osten renne ut av butterdeigskakene i ovnen.

Legg butterdeigskakene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle over med sammenvispet egg og dryss over godt med brunt sukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15-20 minutter. Følg med så de ikke blir brente. Butterdeigskakene er ferdige når de er luftige og gyllenbrune i fargen.

Server butterdeigskakene varme rett fra ovnen med en god marmelade som tilbehør.

Tips

♥ Frosne butterdeigsplater fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 5 plater tilsvarer 1 pk.

♥ Jeg har her brukt veldig god marmelade som jeg har fått teste fra La Chambre aux Confitures. Herlig butikk på Grünerløkka i Oslo med fantastisk utvalg! Min favoritt er fikenmarmeladen med valnøtter og konjakk.

♥ Som nevnt har jeg tidligere laget et lignende syltetøy her på Det søte liv som smaker fantastisk godt.

♥ Du kan også smøre litt syltetøy over osten inni butterdeigskakene.

♥ Det er viktig at butterdeigskakene serveres varme og nystekte, slik at butterdeigen er skikkelig sprø og luftig og osten bløt og smeltet.

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift