Arme riddere stekt i vaffeljern


Altså en enklere dessert enn "Arme riddere" skal du lete lenge etter!

Og ekstra fine blir de hvis du steker dem i et vaffeljern. 

 

 

Server med rømme, syltetøy og friske bær.

 

 

 

Oppskriften gir 4 stk, som passer til 2 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 4 skiver loff
- -
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ss vaniljesukker

Steking:
♥ smør

Servering:
♥ rømme
♥ syltetøy
♥ friske bær

 

Fremgangsmåte:

Skjær opp loffskivene.

 

 

Visp sammen egg, melk, sukker og vaniljesukker. Hell blandingen i en dyp tallerken.

Bløtlegg loffskivene i dette i 20 minutter, til de er bløte og hele eggeblandingen er absorbert. 

 

 

Varm opp vaffeljernet og smør det med smør. Stek de bløte loffskivene i vaffeljernet i noen minutter til de er gylne. Gjenta med resten av loffskivene, og smør jernet mellom hver gang.

Serveres varme og nystekte rett fra vaffeljernet.

 

 


Tips:

♥ Det går fint å bruke daggammelt brød. Selv om loffen er tørr, vil loffskivene bli myke igjen når de bløtlegges. 

♥ Arme riddere smaker best helt nylagde. 

 


Tøft med Arme riddere i vaffeljern! 

 

 

Enkelt, men skikkelig godt!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Arme riddere stekt i vaffeljern
Ingredienser

♥ 4 skiver loff
- -
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ss vaniljesukker

Steking:
♥ smør

Servering:
♥ rømme
♥ syltetøy
♥ friske bær

Fremgangsmåte

Skjær opp loffskivene.

Visp sammen egg, melk, sukker og vaniljesukker. Hell blandingen i en dyp tallerken.

Bløtlegg loffskivene i dette i 20 minutter, til de er bløte og hele eggeblandingen er absorbert. 

Varm opp vaffeljernet og smør det med smør. Stek de bløte loffskivene i vaffeljernet i noen minutter til de er gylne. Gjenta med resten av loffskivene, og smør jernet mellom hver gang.

Serveres varme og nystekte rett fra vaffeljernet.

Tips

♥ Det går fint å bruke daggammelt brød. Selv om loffen er tørr, vil loffskivene bli myke igjen når de bløtlegges. 

♥ Arme riddere smaker best helt nylagde. 

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift