Brukere online: 136
Brukere i dag: 1170
Brukere siste 7 dager: 195594
Marinert parmesan med oliven, urter, hvitløk, chili og valnøttolje.
Dette er snadder!
Marinert ost er lett å lage, og kjekt å servere enten det er som tilbehør til koldtbord, sammen med kjeks, i en salat eller bare for å sitte og småspise i lag. Et glass med marinert ost er også godt egnet som velsmakende gave.
Oppskriften gir 1 stort eller 2 mindre glass med marinert ost.
Ingredienser:
♥ 750 g fersk parmesan
♥ 2 røde chili (renset for frø)
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 2 never fersk timian
♥ 100 g sorte oliven
♥ 5 dl valnøttolje (se tips)
Fremgangsmåte
Finn frem ingrediensene.
Skjær osten i terninger.
Rens hvitløksfedd og chili for frø og hakk dette opp i små biter.
Ha ostebitene, hakket chili og hvitløk, fersk timian og oliven lagvis i en krukke.
Hell over valnøttolje (eller annen god olje, se tips).
Sett lokk på krukken og oppbevar i kjøleskapet.
La osten stå og trekke i minst noen dager før servering, og gjerne i 1-2 uker, så smakene trekker godt inn i ostebitene.
La krukken stå fremme i romtemperatur i noen timer før servering.
Et godt serveringstips er å pensle loffskiver med olje og gni inn med hvitløksbåter, og deretter grille i ovnen.
Serveres med fersk timian og marinert parmesan.
Åh, superdigg!
Tips:
♥ Bruk gode råvarer!
♥ Får du ikke tak i valnøttolje, kan du også bruke god olivenolje.
♥ Marinert ost har lang holdbarhet i kjøleskapet. Rør litt rundt i den av og til, slik at alle ostebitene blir trukket inn av oljemarinaden.
♥ Marinert ost kan også lages med andre typer faste, gule oster.
Se for eksempel oppskrift på Marinert Edamer her på Det søte liv.
Anbefales!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 750 g fersk parmesan
♥ 2 røde chili (renset for frø)
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 2 never fersk timian
♥ 100 g sorte oliven
♥ 5 dl valnøttolje (se tips)
Skjær osten i terninger.
Rens hvitløksfedd og chili for frø og hakk dette opp i små biter.
Ha ostebitene, hakket chili og hvitløk, fersk timian og oliven lagvis i en krukke.
Hell over valnøttolje (eller annen god olje, se tips).
Sett lokk på krukken og oppbevar i kjøleskapet.
La osten stå og trekke i minst noen dager før servering, og gjerne i 1-2 uker, så smakene trekker godt inn i ostebitene.
La krukken stå fremme i romtemperatur i noen timer før servering.
♥ Får du ikke tak i valnøttolje, kan du også bruke god olivenolje.
♥ Marinert ost har lang holdbarhet i kjøleskapet. Rør litt rundt i den av og til, slik at alle ostebitene blir trukket inn av oljemarinaden.
♥ Marinert ost kan også lages med andre typer faste, gule oster.
Se for eksempel oppskrift på Marinert Edamer her på Det søte liv.
Skriv ny kommentar