Brukere online: 154
Brukere i dag: 1991
Brukere siste 7 dager: 198236
ANNONSE: Bærgården
Hei!
Jeg har tidligere laget Hvite brownies med rips (dette var i september 2005 - tenk at jeg har holdt på med Det søte liv så lenge.. 😃), og fikk nå lyst til å teste ut samme kake med solbær. Det ble helt nydelig!
Oppskriften er lettvint og passer til liten langpanne.
Solbærene jeg har brukt er fra Bærgården i Lier. Bærgården har solbær, rips, stikkelsbær og bringebær av beste kvalitet, og har også økologiske bær! Du kan bestille på telefon 917 96 096 eller sende mail til post@enger.no.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 150 g solbær (se tips)
Pynt:
♥ melisdryss
♥ friske solbær
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl.
Visp egg og sukker lett sammen med en visp. Bland inn det hvite sjokoladesmøret. Vend mesteparten av hvetemel inn i deigen. Ha resten av hvetemelet i en bolle og ha i 100 gram av de rensede solbærene. Vend rundt slik at solbærene blir godt dekket med mel. Ha dette så i deigen og rør forsiktig om.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Fordel resten av de rensede solbærene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen før den løftes ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Del kaken i firkanter.
Server kakestykkene med et melisdryss og gjerne noen friske solbær ved siden av.
Saftig og supermyk kake!
Nydelig smak!
Tips:
♥ Jeg bruker noe mer bær i denne oppskriften enn den med rips fordi solbær ikke er like sure som rips. Det å vende bærene i mel gjør at de synker mindre til bunnen av kaken under stekingen. Av samme grunn legger jeg noen bær på toppen av deigen i formen før kaken stekes.
♥ Jeg bruker helst friske solbær, men det går også greit med frosne bær.
♥ Solbær og hvit sjokolade er en nydelig kombinasjon!
♥ Denne kaken blir ikke så høy, så den trenger ikke så lang steketid. Kaken skal ha en myk og saftig kjerne når den er ferdigstekt.
♥ Kakestykkene er fine å fryse!
♥ Kaken får en gyllen farge, derav det amerikanske navnet "Blondies". Se også Hvite brownies med tranebær og Hvite brownies med bjørnebær.
Det er så deilig å bake med bær! 😍
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 150 g solbær (se tips)
Pynt:
♥ melisdryss
♥ friske solbær
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl.
Visp egg og sukker lett sammen med en visp. Bland inn det hvite sjokoladesmøret. Vend mesteparten av hvetemel inn i deigen. Ha resten av hvetemelet i en bolle og ha i 100 gram av de rensede solbærene. Vend rundt slik at solbærene blir godt dekket med mel. Ha dette så i deigen og rør forsiktig om.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Fordel resten av de rensede solbærene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen før den løftes ut og deles i firkanter.
Server kakestykkene med et melisdryss og gjerne noen friske solbær ved siden av.
♥ Jeg bruker noe mer bær i denne oppskriften enn den med rips fordi solbær ikke er like sure som rips. Det å vende bærene i mel gjør at de synker mindre til bunnen av kaken under stekingen. Av samme grunn legger jeg noen bær på toppen av deigen i formen før kaken stekes.
♥ Jeg bruker helst friske solbær, men det går også greit med frosne bær. Solbær og hvit sjokolade er en nydelig kombinasjon!
♥ Denne kaken blir ikke så høy, så den trenger ikke så lang steketid. Kaken skal ha en myk og saftig kjerne når den er ferdigstekt.
♥ Kakestykkene er fine å fryse!
♥ Kaken får en gyllen farge, derav det amerikanske navnet "Blondies". Se også Hvite brownies med tranebær og Hvite brownies med bjørnebær.
Skriv ny kommentar