Brukere online: 3388
Brukere i dag: 40603
Brukere siste 7 dager: 231112
Annonse: Slikkepott.no
Hei dere!
Det er mange konfirmasjoner fremover, og jeg har fått en rekke henvendelser fra dere som spør meg om tips til kaker som egner seg til festen. Det kommer jo gjerne en del gjester, og selvfølgelig har man lyst til å gjøre litt ekstra stas på konfirmanten!
Et veldig godt kaketips til en slik anledning er å lage en Bokkake - altså en kake som er formet som en oppslått bok. Helt spesielt fin og personlig blir kaken dersom man dekorerer den med et spiselig bilde av konfirmanten. 😃
Jeg har her laget Bokkake i to størrelser, begge basert på klassisk sukkerbrød, som jeg har fylt med jordbær og krem. Jeg har kledd kakene med hvit marsipan og pyntet med farget marsipan og pisket krem. Selve kaken er altså en helt klassisk bløtkake, som de fleste liker, og selvfølgelig kan fyllet varieres etter smak og behag.
I den fantastiske nettbutikken til Slikkepott.no finner du alt du trenger for å lage en Bokkake, herunder tilpasset kakeform, hvit og farget marsipan, og utstikkere for å lage fine marsipanblomster osv.
Du kan dessuten bestille spiselige bilder i forskjellige størrelser i nettbutikken. Det kan være kjekt å huske på ikke bare når det gjelder konfirmasjon, men også de gangene man ønsker å hedre en jubilant med en kake! 😊
Stor bokkake er omtrent på størrelse med en stor langpanne og gir ca. 30 kakestykker.
Liten bokkake er omtrent på størrelse med en liten langpanne og gir ca. 15 kakestykker.
Ingredienser:
Stor bokkake (38 x 29 cm):
Sukkerbrød:
♥ 8 egg
♥ 250 g sukker
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Fyll og marsipanlokk:
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 5 dl jordbærsyltetøy
♥ 2 kurver jordbær
♥ 1,5 kg hvit marsipan
Liten bokkake (27 x 23 cm):
Sukkerbrød:
♥ 4 egg
♥ 125 g sukker
♥ 125 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Fyll og marsipanlokk:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2,5 dl jordbærsyltetøy
♥ 1 kurv jordbær
♥ 800 g hvit marsipan
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåten er den samme enten du lager liten eller stor versjon av bokkaken.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Smør formen godt (se tips). Ha deigen i kakeformen og jevn til overflaten. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken en stund i formen før du forsiktig hvelver den ut.
La kaken avkjøles til den er helt kald.
Del kaken på midten (se tips).
Jeg har her valgt å fylle kakene med jordbær og pisket fløtekrem. I den lille bokkaken bruke jeg kun jordbærsyltetøy og krem.
I den store bokkaken la jeg også inn et lag med friske jordbær i skiver.
Legg på toppen av kaken.
Dekk hele kaken med pisket krem.
Kjevle ut marsipanen og legg den over kaken som et lokk.
Så er det bare å pynte bokkaken etter ønske. Dersom du bruker spiselig bilde, tas bildet ut av plasten rett før det skal legges på kaken. Klipp det til i ønsket størrelse med en saks.
Jeg smurte et tynt lag krem på undersiden av bildet for å få det til å feste seg til marsipanen.
Sprøyt gjerne pisket krem langsmed kanten av bildet for å ramme det inn.
Lag gjerne et dekorativt bokbånd i farget marsipan.
Pynt kaken for øvrig etter ønske (se tips).
Tips:
Jeg har brukt følgende produkter fra Slikkepott.no:
♥ Stor bokform, ca. 38 x 29 cm. Se link til produkt HER.
♥ Liten bokform, ca. 27 x 23 cm. Se link til produkt HER.
♥ Formspray av god kvalitet, så du er sikker på at kaken slipper formen. Se link til produkt HER.
♥ Kakedeler gjør det mye lettere å dele bokkaken på midten. Se link til produkt HER.
♥ Hvit marsipan, 2,5 kg (dette holdt til begge bokkakene). Det du får til overs kan oppbevares innpakket i plast. Marsipanen er smidig å kjevle ut og har god smak. Se link til produkt HER.
♥ Farget marsipan og fondant i lys rosa, gult og grønt. Finnes i mange flere farger også. Se link til produktoversikt over farget marsipan HER.
♥ Utstikkere til å lage blomster. Finnes i mange varianter. Se link til produktoversikt HER.
♥ Utstikkere for å lage sommerfugler av marsipan. Se link til produkt HER.
♥ Spiselig bilde bestiller du ved å velge "Spiselig kakebilde med eget motiv" i ønsket fasong. Dette kan bestilles som firkantede bilder, stort rundt bilde (beregnet på rund kake) eller som små rundinger (beregnet på cupcakes). Se produktoversikt HER. Etter at du har bestilt dette i nettbutikken, sender du bildet du ønsker å få trykket på epost til adressen: bilde@slikkepott.no
♥ Husk å la bildet være i plastemballasjen helt til det skal legges på kaken for å unngå at det tørker ut. Det er lurt å legge spiselig bilde på marsipan eller fondant, med bare litt krem under for å feste det. Dersom du vil legge bildet rett på kremen uten marsipan eller fondant under, bør dette gjøres rett før servering for å unngå at bildet blir bløtt av fuktigheten i kremen.
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Som andre marsipankaker, går det også greit å lage bokkaken klar dagen før servering. Det er i så fall viktig at kaken står tørt og kjølig over natten og frem til servering.
Håper du ble inspirert til å lage en Bokkake eller annen type kake med spiselig bilde!
Herlig kake til spesielle anledninger! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Stor bokkake (38 x 29 cm):
Sukkerbrød:
♥ 8 egg
♥ 250 g sukker
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Fyll og marsipanlokk:
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 5 dl jordbærsyltetøy
♥ 2 kurver jordbær
♥ 1,5 kg hvit marsipan
Liten bokkake (27 x 23 cm):
Sukkerbrød:
♥ 4 egg
♥ 125 g sukker
♥ 125 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Fyll og marsipanlokk:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2,5 dl jordbærsyltetøy
♥ 1 kurv jordbær
♥ 800 g hvit marsipan
Fremgangsmåten er den samme enten du lager liten eller stor versjon av bokkaken.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Smør formen godt (se tips). Ha deigen i kakeformen og jevn til overflaten. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken en stund i formen før du forsiktig hvelver den ut. La kaken avkjøles til den er helt kald.
Del kaken på midten (se tips).
Jeg har her valgt å fylle kakene med jordbær og pisket fløtekrem. I den lille bokkaken bruke jeg kun jordbærsyltetøy og krem, mens jeg i den store bokkaken også la inn et lag med friske jordbær i skiver.
Legg på toppen av kaken.
Dekk hele kaken med pisket krem.
Kjevle ut marsipanen og legg den over kaken som et lokk.
Så er det bare å pynte bokkaken etter ønske. Dersom du bruker spiselig bilde, tas bildet ut av plasten rett før det skal legges på kaken. Klipp det til i ønsket størrelse med en saks. Jeg smurte et tynt lag krem på undersiden av bildet for å få det til å feste seg til marsipanen.
Sprøyt gjerne pisket krem langsmed kanten av bildet for å ramme det inn. Lag gjerne et dekorativt bokbånd i farget marsipan, og pynt kaken for øvrig etter ønske (se tips).
Jeg har brukt følgende produkter fra Slikkepott.no:
♥ Stor bokform, ca. 38 x 29 cm. Se link til produkt HER.
♥ Liten bokform, ca. 27 x 23 cm. Se link til produkt HER.
♥ Formspray av god kvalitet, så du er sikker på at kaken slipper formen. Se link til produkt HER.
♥ Kakedeler gjør det mye lettere å dele bokkaken på midten. Se link til produkt HER.
♥ Hvit marsipan, 2,5 kg (dette holdt til begge bokkakene). Marsipanen er smidig å kjevle ut og har god smak. Se link til produkt HER.
♥ Farget marsipan og fondant i lys rosa, gult og grønt. Finnes i mange flere farger også. Se link til produktoversikt over farget marsipan HER.
♥ Utstikkere til å lage blomster. Finnes i mange varianter. Se link til produktoversikt HER.
♥ Utstikkere for å lage sommerfugler av marsipan. Se link til produkt HER.
♥ Spiselig bilde bestiller du ved å velge "Spiselig kakebilde med eget motiv" i ønsket fasong. Dette kan bestilles som firkantede bilder, stort rundt bilde (beregnet på rund kake) eller som små rundinger (beregnet på cupcakes). Se produktoversikt HER. Etter at du har bestilt dette i nettbutikken, sender du bildet du ønsker å få trykket på epost til adressen: bilde@slikkepott.no
♥ Husk å la bildet være i plastemballasjen helt til det skal legges på kaken for å unngå at det tørker ut. Det er lurt å legge spiselig bilde på marsipan eller fondant, med bare litt krem under for å feste det. Dersom du vil legge bildet rett på kremen uten marsipan eller fondant under, bør dette gjøres rett før servering for å unngå at bildet blir bløtt av fuktigheten i kremen.
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Som andre marsipankaker, går det også greit å lage bokkaken klar dagen før servering. Det er i så fall viktig at kaken står tørt og kjølig over natten og frem til servering.
Skriv ny kommentar