Ostekake med sitron og jordbærkrem

Hei dere! 

På tide med en ny, deilig kake her på Det søte liv, og dette er en sommerlig drøm av en kake!  😍

 

 

Kaken er en type ovnsbakt ostekake med kjeksbunn og ostefyll med sitronsmak.

Ostekaken dekkes med en nydelig jordbærkrem laget med kremfløte og mascarpone.

Kaken pyntes med friske jordbær, Oreokjeks og hakket Daim.

 

 

Enjoy! 😃

 

 

Ingredienser: 

Kjeksbunn:
♥ 200 g Bixit havrekjeks
♥ 100 g smør

Ostefyll:
♥ 150 g kremost
♥ 4 eggeplommer
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks)
♥ 1 dl presset sitronsaft (fra ca. 2 sitroner)
♥ fint revet skall av 1 sitron

Jordbærkrem:
♥ 150 g mascarpone (se tips)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 0,5 dl melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g friske jordbær

Pynt:
♥ 100 g friske jordbær
♥ 5 Oreokjeks
♥ 1 Daim-sjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Kjeksbunn: 

Knus kjeksen til smuler. Bland smulene med smeltet smør. 

Ha bakepapir i bunnen av en liten, rund form (20 cm i diameter).

Ha kjeksmassen i formen og press den utover bunnen av formen ved hjelp av baksiden av en spiseskje. 

Forstek kjeksbunnen midt i ovnen ved 175°C i 10 minutter. Ta formen ut av ovnen og avkjøl kjeksbunnen i noen minutter. 


Ostefyll: 

Pisk kremost sammen med eggeplommene. 

Tilsett søtet, kondensert melk og bland dette inn i ostekremen. 

Tilsett deretter presset sitronsaft og revet sitronskall. Rør ostekremen klumpfri ved hjelp av en ballongvisp. 

Hell ostefyllet over kjeksbunnen i formen. 

Sett formen tilbake midt i ovnen ved 175°C og stek kaken i 25 minutter.

La kaken avkjøles i romtemperatur og sett formen deretter i kjøleskapet til dagen etter (se tips). 

 

 

Først dagen etter løsnes kaken fra formen og flyttes over på et kakefat. 

 



Jordbærkrem: 

Ha mascarpone, kremfløte, melis og vaniljesukker i en bolle. Pisk dette sammen til du får en tykk krem.

 

 

Rens jordbærene og del dem i små biter. Vend jordbærbitene inn i mascarponekremen.

Fordel jordbærkremen på toppen av kaken. 

 

 

Pynting av kaken: 

Pynt kaken med friske jordbær, halve Oreokjeks og hakket Daim. 

 

 

 

Så lekker sommerkake dette er! 

 

 

Nydelig sitron- og jordbærsmak på det kremete fyllet! 

 

 

 

Tips: 

♥ Det er veldig viktig at du bruker søtet, kondensert melk til ostefyllet (og ikke usøtet, kondensert melk), ellers kommer ikke ostefyllet til å stivne. 

 

 

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. 

 

 

♥ Merk at dette er en liten kake og at oppskriften er beregnet til liten form som er 20 cm i diameter. Har du større form, må du tilpasse oppskriften ved å øke mengden på ingrediensene. 

♥ Det kan være lurt å steke kaken på stekeplate og ikke rist fordi litt av smøret i kjeksbunnen kan renne ut av formen under stekingen, så slipper du at fettet renner ned i ovnen din.  

♥ Kaken vil virke litt løs i konsistensen når den tas ut av ovnen, og det er helt normalt. Fyllet kommer til å stivne etter at kaken har stått i kjøleskapet over natten, og da går det mye lettere å løsne kaken fra formen, dra bakepapiret av fra undersiden, og sette kaken på et kakefat. 

♥ Kaken kan stekes opp til to dager før servering, men bør dekkes med jordbærkrem og pyntes på serveringsdagen. 

 

 

Kos deg med denne søte, sommerlige ostekaken! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ostekake med sitron og jordbærkrem
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 200 g Bixit havrekjeks
♥ 100 g smør

Ostefyll:
♥ 150 g kremost
♥ 4 eggeplommer
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks)
♥ 1 dl presset sitronsaft (fra
ca. 2 sitroner)
♥ fint revet skall av 1 sitron

Jordbærkrem:
♥ 150 g mascarpone (se tips)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 0,5 dl melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g friske jordbær

Pynt:
♥ 100 g friske jordbær
♥ 5 Oreokjeks
♥ 1 Daim-sjokolade

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 
Knus kjeksen til smuler. Bland smulene med smeltet smør. 

Ha bakepapir i bunnen av en liten, rund form (20 cm i diameter). Ha kjeksmassen i formen og press den utover bunnen av formen ved hjelp av baksiden av en spiseskje. 

Forstek kjeksbunnen midt i ovnen ved 175°C i 10 minutter. Ta formen ut av ovnen og avkjøl kjeksbunnen i noen minutter. 

Ostefyll: 
Pisk kremost sammen med eggeplommene. Tilsett søtet, kondensert melk og bland dette inn i ostekremen. Tilsett deretter presset sitronsaft og revet sitronskall. Rør ostekremen klumpfri ved hjelp av en ballongvisp. 

Hell ostefyllet over kjeksbunnen i formen. Sett formen tilbake midt i ovnen ved 175°C og stek kaken i 25 minutter.

La kaken avkjøles i romtemperatur og sett formen deretter i kjøleskapet til dagen etter (se tips). Først dagen etter løsnes kaken fra formen og flyttes over på et kakefat. 

Jordbærkrem: 
Ha mascarpone, kremfløte, melis og vaniljesukker i en bolle. Pisk dette sammen til du får en tykk krem.

Rens jordbærene og del dem i små biter. Vend jordbærbitene inn i mascarponekremen.

Fordel jordbærkremen på toppen av kaken. 

Pynting av kaken: 
Pynt kaken med friske jordbær, halve Oreokjeks og hakket Daim. 

Tips

♥ Det er veldig viktig at du bruker søtet, kondensert melk til ostefyllet (og ikke usøtet, kondensert melk), ellers kommer ikke ostefyllet til å stivne. 

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. 

♥ Merk at dette er en liten kake og at oppskriften er beregnet til liten form som er 20 cm i diameter. Har du større form, må du tilpasse oppskriften ved å øke mengden på ingrediensene. 

♥ Det kan være lurt å steke kaken på stekeplate og ikke rist fordi litt av smøret i kjeksbunnen kan renne ut av formen under stekingen, så slipper du at fettet renner ned i ovnen din.  

♥ Kaken vil virke litt løs i konsistensen når den tas ut av ovnen, og det er helt normalt. Fyllet kommer til å stivne etter at kaken har stått i kjøleskapet over natten, og da går det mye lettere å løsne kaken fra formen, dra bakepapiret av fra undersiden, og sette kaken på et kakefat. 

♥ Kaken kan stekes opp til to dager før servering, men bør dekkes med jordbærkrem og pyntes på serveringsdagen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift