Havremuffins med plommer

Disse muffinsene er veldig myke og saftige.

Havre gir tyggemotstand og en nydelig smak og litt kompakt konsistens til muffinsene, som passer veldig godt til plommene! Oppskriften gir 18 stk.

Havremuffins med plommer
Ingredienser

125 g smør
2 egg
2,5 dl lyst råsukker eller vanlig sukker
2 dl kulturmelk
3,5 dl havregryn (små, lettkokte)
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
8-10 plommer

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker luftig. Rør inn smøret og surmelken. Bland sammen havregryn, hvetemel og bakepulver. Rør dette inn i deigen.

Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel røren i muffinsformene. Sten ut og skjær plommene i båter. Stikk dem ned i kakerøren i formene.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min. Avkjøl litt i formen. Løsne muffinsene forsiktig fra formen med en skarp kniv og hvelv dem ut av formen.

Tips

Du får 18 høye muffins hvis du setter papirformene i muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble papirformer i stedet. Det er da veldig viktig å ikke fylle formene mer enn 1/2 fulle med deig, ellers vil muffinsene miste fasongen under stekingen.

Muffinsene kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift