Kokosmarengskake med blåbær

Nydelig, myk kake som dekkes med kokosmarengs og pyntes med krem og blåbær!

 

 

Ingredienser:

150 g smør
150 g sukker
4 eggeplommer
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss melk

Kokosmarengs:
4 eggehviter
175 g sukker
150 g kokos

Pynt:
2 dl kremfløte
200 g blåbær
2 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette inn i deigen sammen med melken.

Fordel deigen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen forsiktig med slikkepotten og fordel kokosmarengsen over deigen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 - 35 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten) før du flytter kaken over på et fat. 

Pynt kaken med pisket krem og blåbær. Sikt melis over kaken rett før servering. 

 

 

Nydelig kake dette her! 😍

 

 

Med masse friske blåbær blir dette en herlig sommerkake! 

 

 

Tips: 

På sommeren er det lekkert å pynte kaken med frisk blåbær. Jordbær og/eller bringebær er også nydelig.

På vinteren pleier jeg å servere kaken med Rørte jordbær.

 

Kos deg! 😊

 

 

      

Kokosmarengskake med blåbær
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
4 eggeplommer
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss melk

Kokosmarengs:
4 eggehviter
175 g sukker
150 g kokos

Pynt:
2 dl kremfløte
200 g blåbær
2 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette inn i deigen sammen med melken.

Fordel deigen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen forsiktig med slikkepotten og fordel kokosmarengsen over deigen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 - 35 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten) før du flytter kaken over på et fat. 

Pynt kaken med pisket krem og blåbær. Sikt melis over kaken rett før servering. 

Tips

På sommeren er det lekkert å pynte kaken med frisk blåbær. Jordbær og/eller bringebær er også nydelig.

På vinteren pleier jeg å servere kaken med Rørte jordbær.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift