Müslibar med dadler og honning

Trenger du en liten oppkvikker midt i uken, kan jeg anbefale deg å nyte en Müslibar som lages med nøtter, frø, havregryn, honning og tørket frukt. Dypp gjerne endene i mørk sjokolade.

Disse barene er utrolig gode og gir rask energi! 

Dette er også en fin måte å bruke opp rester av nøtter og tørket frukt som du måtte ha liggende i skuffer og skap. 

 

 

Ingredienser:

150 g dadler (se tips)
200 g honning (se tips)
150 g havregryn (se tips)
150 g mandler (se tips)
75 g sesamfrø
50 g linfrø
50 g kokos
150 g rosiner (se tips)

Pynt:
200 g kokesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Mos dadlene til en fin mos (bruk food processor eller stavmikser til dette). Ha honningen i en kjele og varm opp på svak varme til den blir flytende. Bland daddelmosen med honningen.

 

 

Bland havregryn, mandler, frø, kokos og rosiner i en bolle.

 

 

Tilsett daddel/honningen-blandingen og bland alt godt sammen.

Finn frem en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm) og kle den med bakepapir. Ha blandingen i formen og press den godt ned og ut i kantene med baksiden av en skje.

 

 

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. 

 

 

Avkjøl helt (gjerne minst et par timer i kjøleskapet) før du deler opp i avlange firkanter med en stor kniv.

 

 

Løft ut ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Del i avlange firkanter.

 

 

Hvis barene går litt fra hverandre, er det bare å presse dem sammen igjen. 

 

 

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Dypp endene på barene i den smeltede sjokoladen og legg dem deretter på et brett dekket med bakepapir.

 

 

 

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, før du stabler barene i en pose eller boks. 

 

 

Tips:

Bruk store, bløte dadler. Hvis de du har er tørre, hjelper det å legge dem en stund i kokende vann for å mykne dem opp. 

Jeg bruker fast honning (altså ikke flytende akasiehonning), som gjør at barene holder bedre sammen ved avkjøling.

Jeg bruker store havregryn, men små, lettkokte kan også brukes. 

Mandler kan byttes ut med hasselnøtter, valnøtter eller pekannøtter - eller en miks av disse - hvis du ønsker. 

Rosiner kan byttes ut med tranebær, tørkede aprikosbiter eller fikenbiter. 

I stedet for kokesjokolade kan du bruke hvit sjokolade eller melkesjokolade.

Disse barene er også gode uten sjokoladetrekk, og kan da fint oppbevares i romtemperatur. Hvis du dypper barene i smeltet sjokolade, bør du oppbevare dem kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete. De har lang holdbarhet i kjøleskapet og kan også fryses. 

 

 

Du finner flere andre, digge varianter av Müslibar her på Det søte liv, se f eks Müslibar med chiafrø, Müslibar med nøtter og dadler og Müslibar uten steking

 

NAM! Så gode! 

 

Ha en toppen onsdag, kjære deg!  Smile  Heart  

 

 

     

 

Müslibar med dadler og honning
Ingredienser

150 g dadler (se tips)
200 g honning (se tips)
150 g havregryn (se tips)
150 g mandler (se tips)
75 g sesamfrø
50 g linfrø
50 g kokos
150 g rosiner (se tips)

Pynt:
200 g kokesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Mos dadlene til en fin mos (bruk food processor eller stavmikser til dette). Ha honningen i en kjele og varm opp på svak varme til den blir flytende. Bland daddelmosen med honningen.

Bland havregryn, mandler, frø, kokos og rosiner i en bolle. Tilsett daddel/honningen-blandingen og bland alt godt sammen.

Finn frem en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm) og kle den med bakepapir. Ha blandingen i formen og press den godt ned og ut i kantene med baksiden av en skje.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. 

Avkjøl helt (gjerne minst et par timer i kjøleskapet) før du deler opp i avlange firkanter med en stor kniv. Hvis barene går litt fra hverandre, er det bare å presse dem sammen igjen. 

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Dypp endene på barene i den smeltede sjokoladen og legg dem deretter på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, før du stabler dem i en pose eller boks.

Tips

Bruk store, bløte dadler. Hvis de du har er tørre, hjelper det å legge dem en stund i kokende vann for å mykne dem opp. 

Jeg bruker fast honning (altså ikke flytende akasiehonning), som gjør at barene holder bedre sammen ved avkjøling.

Jeg bruker store havregryn, men små, lettkokte kan også brukes. 

Mandler kan byttes ut med hasselnøtter, valnøtter eller pekannøtter - eller en miks av disse - hvis du ønsker. 

Rosiner kan byttes ut med tranebær, tørkede aprikosbiter eller fikenbiter. 

I stedet for kokesjokolade kan du bruke hvit sjokolade eller melkesjokolade.

Disse barene er også gode uten sjokoladetrekk, og kan da fint oppbevares i romtemperatur. Hvis du dypper barene i smeltet sjokolade, bør du oppbevare dem kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete. De har lang holdbarhet i kjøleskapet og kan også fryses. 

4 kommentarer

Hei hei,
Kan honning , linfrø og kokos erstattes med noe annet?

Disse ble alt for søte. Jeg halverte nesten honningen, men likevel er de supersøte. Til og med åtteåringen lurte på hvilken rar kake han hadde fått i matboksen.

Jeg fikk en alt for smuldrete masse. Er det noe man kan tilsette for å få de til å henge bedre sammen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift