Brukere online: 1747
Brukere i dag: 20378
Brukere siste 7 dager: 195155
Dette nydelige skumhjertet ble servert min lille datter og hennes 3 søte venninner. Gjett om det var gøy å se de begeistrede ansiktsuttrykkene (Begeistret mor forsynte seg også )
Ingredienser:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 2 dl kokende vann
♥ rosa konditorfarge (se tips)
Glasur:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 1 ss smør eller delfiafett
Til bunnen og som pynt:
♥ 2 dl kokos
Fremgangsmåte:
Start med å forberede kakeformen:
Sett ringen på en hjerteforment kakeform (se tips) direkte på et kakefat. Ha et tykt lag med kokos i bunnen. Fordel kokosen mest mulig jevnt utover. Mest mulig av flaten på kakefatet skal være dekket med kokos - dette er for å forhindre at skummet setter seg fast i fatet.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og vaniljesukker litt og litt under pisking. Pisk til stiv marengs (5-10 min med elektrisk mikser). Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken. Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 20 minutter. Farg marengsen rosa med konditorfarge.
Ha marengsmassen i formen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet til skummet har stivnet. Løsne så kaken fra kakeringen med en skarp kniv og fjern den fra kaken.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt smør eller delfiafett. Avkjøl litt og smør deretter over toppen av kaken. Dryss på kokos til pynt. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Tips:
♥ Jeg brukte en hjerteform med avtagbar kant. Hvis du bruker hjerteform der bunn og kanter henger sammen, må du fore formen med plastfolie (gladpak) før du har i marengsmasse og deretter hvelve kaken ut av formen på et kakefat dekket med kokos. Dra så av plastfolien og pynt med smeltet sjokolade og kokos.
♥ Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Dette gjelder særlig hvis du bruker delfiafett og ikke smør. Kaken kommer da til å sprekke på toppen hvis du skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen).
♥ Rosa konditorfarge fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynt. Jeg bruker konsentrert farge (såkalt pastafarge) slik at marengsen ikke tynnes ut unødvendig.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk. Skummet har en tendens til å bli litt seigt i kantene etter noen dager.
Se også oppskrift på "Skumkake" og "Kokosbollekake" her på Det søte liv.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 2 dl kokende vann
♥ rosa konditorfarge (se tips)
Glasur:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 1 ss smør eller delfiafett
Til bunnen og som pynt:
♥ 2 dl kokos
Start med å forberede kakeformen: Sett ringen på en hjerteforment kakeform (se tips) direkte på et kakefat. Ha et tykt lag med kokos i bunnen. Fordel kokosen mest mulig jevnt utover. Mest mulig av flaten på kakefatet skal være dekket med kokos - dette er for å forhindre at skummet setter seg fast i fatet.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og vaniljesukker litt og litt under pisking. Pisk til stiv marengs (5-10 min med elektrisk mikser). Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken. Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 20 minutter. Farg marengsen rosa med konditorfarge.
Ha marengsmassen i formen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet til skummet har stivnet. Løsne så kaken fra kakeringen med en skarp kniv og fjern den fra kaken.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt smør eller delfiafett. Avkjøl litt og smør deretter over toppen av kaken. Dryss på kokos til pynt. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
♥ Jeg brukte en hjerteform med avtagbar kant. Hvis du bruker hjerteform der bunn og kanter henger sammen, må du fore formen med plastfolie (gladpak) før du har i marengsmasse og deretter hvelve kaken ut av formen på et kakefat dekket med kokos. Dra så av plastfolien og pynt med smeltet sjokolade og kokos.
♥ Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Dette gjelder særlig hvis du bruker delfiafett og ikke smør. Kaken kommer da til å sprekke på toppen hvis du skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen).
♥ Rosa konditorfarge fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynt. Jeg bruker konsentrert farge (såkalt pastafarge) slik at marengsen ikke tynnes ut unødvendig.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk. Skummet har en tendens til å bli litt seigt i kantene etter noen dager.
♥ Se også "Skumkake" og "Kokosbollekake".
Skriv ny kommentar