Brukere online: 1996
Brukere i dag: 47880
Brukere siste 7 dager: 200703
Dette er en UTROLIG MYK og deilig sjokoladekake som er dekket med masse skivede mandler.
Kaken er veldig rask å lage og perfekt å servere hvis du plutselig må trylle fram en enkel, men likevel LEKKER OG KJEMPEGOD kake!
100 g smør
2 egg
3 dl sukker
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
- -
100 g skivede mandler (se tips)
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør i smøret. Bland deretter i kakao, vaniljesukker og til slutt hvetemel.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Strø over skivede mandler.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende kakefat.
Skivede mandler (mandelflak) fås kjøpt i de fleste matbutikkene, og finnes både med og uten skall.
Server kaken gjerne med pisket krem og jordbær.
Sjokoladekaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Skriv ny kommentar