Grillet banan med sjokolade


Mange middager blir tilberedt på grillen på sommmeren - men intet i veien for å lage desserten på grillen også.

Grillet banan med smeltet sjokolade og mandler smaker nydelig. Serveres varm med vaniljeis.

 

Til 2 porsjoner trenger du:


Ingredienser:

♥ 2 bananer
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 50 g skåldede mandler


Servering:
♥ vaniljeis


Fremgangsmåte:

Finn frem bananene og snitt dem opp i buen fra stilk til ende, men slik at skallet fortsatt henger sammen rundt bananene.

 

 

Stapp sjokoladebiter inn under bananskallet - bruk så mye sjokolade du får plass til.  Icon e biggrin   
 

 

 

Dryss over mandler. Jeg bruker strimlede, skåldede mandler.

 

 

Pakk hver banan inn i aluminiumsfolie.

 

 

Legg pakkene med bananene på grillen i 15-20 minutter.

Da er bananene myke og duftende og sjokoladebitene halvsmeltet.

 

 

Smaker nydelig!

 

 

Tips:

♥ Hvis du skal på tur og grill ute i det fri, kan bananene gjøres klare og pakkes i aluminiumsfolie før du drar hjemmefra.

♥ Mandlene kan byttes ut med hasselnøtter eller kokos, eller kan sløyfes helt.

♥ Bruker du store sjokoladebiter som meg, blir de halvsmeltet, slik at du fortsatt kan tygge litt fast sjokolade. Vil du ha helt smeltet sjokolade, må du bruke mindre og mer finhakket sjokolade. Jeg synes melkesjokolade smaker best med bananene (og det er mest populært hos barna), men du kan bruke mørk kokesjokolade også.

 


♥ ♥ ♥ ♥

Grillet banan med sjokolade
Ingredienser

♥ 2 bananer
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 50 g skåldede mandler

Servering:
♥ vaniljeis

Fremgangsmåte

Finn frem bananene og snitt dem opp i buen fra stilk til ende, men slik at skallet fortsatt henger sammen rundt bananene.

Stapp sjokoladebiter inn under bananskallet - bruk så mye sjokolade du får plass til Smile  Dryss over mandler. Jeg bruker strimlede, skåldede mandler.

Pakk hver banan inn i aluminiumsfolie. Legg pakkene med bananene på grillen i 15-20 minutter. Da er bananene myke og duftende og sjokoladebitene halvsmeltet.

Serveres nylaget med vaniljeis!

Tips

♥ Hvis du skal på tur og grill ute i det fri, kan bananene gjøres klare og pakkes i aluminiumsfolie før du drar hjemmefra.

♥ Mandlene kan byttes ut med hasselnøtter eller kokos, eller kan sløyfes helt.

♥ Bruker du store sjokoladebiter som meg, blir de halvsmeltet, slik at du fortsatt kan tygge litt fast sjokolade. Vil du ha helt smeltet sjokolade, må du bruke mindre og mer finhakket sjokolade. Jeg synes melkesjokolade smaker best med bananene (og det er mest populært hos barna), men du kan bruke mørk kokesjokolade også.

2 kommentarer

Bruker å legge bananer(med skallet på) på grillen. Lar den ligge til ene siden til den er svart, snur og lar andre siden bli svart og det pipler ut væske fra skallet. Legger det på ei skål sammen med vaniljeis, strør på brunt sukker og heller på litt likør 43. Fantastisk!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift