Café sjokoladekake i langpanne


"Café sjokoladekake i langpanne" er en UTROLIG DEILIG sjokoladekake!

Kaken er kjempeenkel å lage, men har likevel en vidunderlig myk konsistens og luksuriøs smak av sjokolade og kaffe. Masse sjokoladespon til pynt gir kaken et stilig utseende!

Oppskriften er til liten langpanne.

Café sjokoladekake i langpanne
Ingredienser

125 g smør
5 dl kefir
300 g sukker
1 ss kaffepulver
1 ss kokende vann
1 ss natron
3 ss kakao
400 g hvetemel

Glasur:
50 g smør
50 g kokesjokolade
200 g melis
2 ss vaniljesukker
4 ss kald kaffe

Pynt:
50 g kokesjokolade
50 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør kefir og sukker. Tilsett smøret. Løs opp kaffepulver i kokende vann og rør i. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte i smøret. Rør i de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Smør lunken glasur over kaken. Del kaken opp i firkanter. Pynt eventuelt hver kakebit med høvlet mørk og hvit sjokolade.

Tips

Kaken er fin å fryse! Pynt eventuelt de tinte kakebitene med litt ekstra høvlet sjokolade - da ser de helt ferske ut!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Hei hei!! Jeg leter etter Café Stings sjokoladekake men finner den ikke mer. Håper den kommer tilbake for den er best:):):)

God jul og gratulerer med kjempefint nytt design

Med vennlig hilsen

Jannicke

Kaken er der fremdeles. Bare søk på "sting" i navnefeltet, så får du opp kaken (eller gå via arkivet: oppskriften er registrert den 31. 07. 2009).

Jeg finner ikke Cafe Stings sjokoladekake lenger. Det er den beste sjokoladekaken min mann kan tenke seg. Kan vi få den tilbake??
Hilsen Mette

Lagde denne kaken på bursdagen min i dag, og er superfornøyd!

Den er allerede spist opp, og jeg må si at den var rett og slett fantastisk!

Takk for nydelig oppskrift! :-)

Hei! Lagde denne kaken her til i dag. Det ble lite sjokoladesmak, og langt i fra så mørk som på bildet. Feil med 1 ss kakao? Glasuren var god ;)

Oi, ja her har det sneket seg inn en feil. Skal være 3 ss kakao. Jeg har korrigert oppskriften så nå er den riktig. Takk for at du ga beskjed, Karin.

Hvordan holder denne seg i kjøleskapet? Noen kaker blir bedre av å stå - kan den stå i 3 dager før den spises?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift