Syltetøyhorn


Dette er en kjempefin oppskrift som gir helt spesielt luftige og myke "Syltetøyhorn". Den spesielle konsistensen kommer av at smøret skal smuldres i melet, og ikke smeltes slik som i vanlig gjærdeig. Dette gjør at gjærdeigen får en litt wienerbrødaktig konsistens.

Oppskriften gir 24 lekre, små kakehorn.

Syltetøyhorn
Ingredienser

200 g smør
500 g hvetemel
0,5 dl sukker
0,5 ts kardemomme
2,5 dl melk
50 g gjær
2 egg

Fyll:
stivt jordbær- eller bringebærsyltetøy

Pensling:
1 egg

Glasur:
melis og vann

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i den lunkne melken. Bland i sammenpiskede egg. Bland det våte med det tørre til en jevn og temmelig løs deig. La den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

Bruk ekstra mel til utbakingen (ca 100 gram). Ha deigen på bordet og del den i 3 like store emner. Kjevle ut hvert emne til store, rund leiver. Del hver leiv i 8 spisser. Legg en klatt syltetøy midt på hver spiss og rull dem sammen fra den bredeste siden. Bøy rullene til horn og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La hornene etterheve godt. Pensle over med egg. Stek dem deretter midt i ovnen ved 230°C i ca 10 min, til de er gyldne.

Pynt de avkjølte hornene eventuelt med litt melisglasur før servering (se tips).

Tips

Hornene blir nokså søte med syltetøyfyllet, så det er en smaksak om man foretrekker hornene med eller uten glasur. Jeg synes de også er veldig gode uten glasur.

Hornene kan fylles med fyll av ulikt slag, se oppskrift og bilde av "Eplehorn", "Appelsinhorn" og "Sjokoladehorn".

"Syltetøyhorn" er veldig fine å fryse, men helst uten melisglasur.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

3 kommentarer

Denne deigen ble utrolig klissete og løs. Jeg bruker tørrgjær og bruker da litt høyere temperatur på melken og blander gjæren i melet.
Men deigen har ikke hevet seg og jo mer mel jeg har i, jo mer seig og klissete blir den...

Har fulgt oppskriften nøye.

0,5 dl sukker hørtes lite ut, tolket jeg det feil ? Jeg tok 5dl. Trodde du hadde skrive feil og mente 0,5l .
Uansett veldig løs. Tips ???

Som svar på av Bente Ullerød Hansen (ikke bekreftet)

*kremt* *rødme*.

Skal være 0,5dl sukker. Har spist et horn nå ;)

Ikke min dag i dag. Lærer av å feile, ikke sant ??
De ble spiselige, da... men skipper melis på toppen ;)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift