Brukere online: 2056
Brukere i dag: 13617
Brukere siste 7 dager: 163016
Man tager to stk karamellflarn og smører godt med smeltet, mørk sjokolade i mellom..., så oppstår den deiligste sandwich
Oppskriften gir 20 stk.
150 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)
Fyll:
100 g kokesjokolade
Smelt smør og sirup i en kjele. Ha i de øvrige ingrediensene og rør raskt sammen til en jevn deig.
Sett deigen på stekeplater dekket med bakepapir, ca 1 liten teskje til hver kake. Ikke lag dem for store og beregn ekstremt god plass! Det er ikke vits i å ha flere enn 6-8 kaker pr plate, ellers flyter kakene inn i hverandre. Det skal bli ca 40 stk til sammen.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 7-8 min. Følg godt med, kakene skal ha gylden karamellfarge og ikke bli brente i kantene.
Ta stekeplaten ut av ovnen og dra bakepapiret med de stekte kakene over på en rist. La kakene ligge på bakepapiret til de er helt kalde og lett kan tas av bakepapiret.
Smelt kokesjokoladen i en skål over vannbad. Gå igjennom alle kakene og finn to og to som er omtrent like store og passer sammen. Smør sjokolade mellom kakene med en smørekniv og legg dem sammen. Legg dem i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.
Kakene oppbevares best i kjøleskapet, ellers smelter sjokoladen og kakene kan bli klissete.
Se også Karamellflarn som er samme oppskrift, men uten fyll.
4 kommentarer
Hvor mange doble flarn blir
Hvor mange doble flarn blir dette ca?
ups! Det står jo ;-)
ups! Det står jo ;-)
Hvor lenge er holdbarheten på
Hvor lenge er holdbarheten på kakene?
Prøvde meg på disse, men…
Prøvde meg på disse, men blir bare seige på 10 min i ovnen.. blir ikke slike hull og luftig og sprø. Fulgte oppskriften, usikker om det er havren som gjorde det? Bruke 2dl 4-korn og kokte de i vann, aldri gjort det før så jeg vet ikke om jeg brukte for mye vann? Står heller ingenting om det skal være over og undervarme eller varmluft, så jeg valgte over og under
Skriv ny kommentar