Brukere online: 1974
Brukere i dag: 22110
Brukere siste 7 dager: 196065
Bunn:
200 g Digestive kjeks
100 g smør
Is:
4 eggeplommer
2 dl sukker
3 dl kremfløte
200 g Philadelfia kremost
4 eggehviter
2 poser Daim strøssel (små kuler)
Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på en rund kakeform (22 cm i diameter) (se tips). Sett formen kaldt.
Pisk eggeplommer, sukker og kremost luftig. Pisk kremfløten til krem og bland forsiktig i. Stivpisk eggehvitene og vend i. Bland alt godt sammen (bruk stålvisp). Ha til slutt i Daimkulene, men spar ca 1/2 pakke til pynt.
Hell isblandingen i formen. Dryss over resten av Daimkulene og sett formen i fryseren til isen har stivnet.
Det er ikke nødvendig å smøre kakeformen før du trykker nedi kjeksblandingen. Kaken kan lett tas ut av formen når den er helt frossen.
Siden Daimkuler er litt harde å tygge, anbefales å bruke Daim strøssel, som er ekstra små Daimkuler.
Advarsel: Iskaken inneholder mye Daimkuler, og du må være spesielt glad i slike dersom du skal like denne iskaken.
5 kommentarer
Laget denne til min kjære som
Laget denne til min kjære som ble 29 år i dag. Kjempegod og enkel å lage :)
Kjempegod kake til og med
Kjempegod kake til og med jeg som ikke er noen "baker" fikk til denne! Må prøves
Hei. Kan denne lages dagen
Hei. Kan denne lages dagen før uten at det blir "frysesmak" av den?
Jeg lager den alltid dagen
Jeg lager den alltid dagen før - ingen problem :)
kaka var god og jestene mine
kaka var god og jestene mine syns det og
Skriv ny kommentar