Brukere online: 831
Brukere i dag: 3585
Brukere siste 7 dager: 195485
Her har du en superlettlaget og supernydelig eplekake i langpanne (uten egg)!
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 7,5 dl kulturmelk
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
Pynt:
♥ 8 epler
♥ sukker
♥ kanel
Fremgangsmåte:
Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken. Strø over rikelig med kanel og sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.
Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.
Nystekt eplekake smaker nydelig med varm, nytrukket te.
Tips:
♥ Antallet epler du trenger avhenger selvsagt av hvor store epler du bruker. Bruker du store epler, holder det med 6 stk. Jeg pleier alltid å stappe oppi ekstra mye epleskiver når jeg lager eplekake.
♥ Se også Eplekake med kefir som stekes i rund form.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.
Kjekt å ha eplekake i fryseren skal jeg si deg...
Da har du alltid noe godt for hånden!
Kakestykkene tiner raskt og det går også an å sette frosne kakestykker i mikroen og tine dem på et par sekunder.
Kjempegod oppskrift som alle får til å lage! Også barn synes det er kjempegøy å få være med å lage denne kaken.
♥ ♥ ♥ ♥
7,5 dl kulturmelk
5 dl sukker
1 ss natron
150 g smør
10 dl hvetemel
Pynt:
8 epler (se tips)
sukker
kanel
Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken. Strø over rikelig med kanel og sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.
Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.
♥ Antallet epler du trenger avhenger selvsagt av hvor store epler du bruker. Bruker du store epler, holder det med 6 stk. Jeg pleier alltid å stappe oppi ekstra mye epleskiver når jeg lager eplekake.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.
7 kommentarer
Jeg har følget oppskriften
Jeg har følget oppskriften veldig nøyaktig....men,Kaken er bakt ca.11/2 time men likevel den er veldig seig, Det er ikke spiselig nok
Jeg hadde samme problem med
Jeg hadde samme problem med denne kaka.
Denne kaken var den beste av
Denne kaken var den beste av eplekaker i form! Veldig stor og mektig, jeg hadde tett i tett med eplebåter. Holdt seg fint i kjøleskapet et par dager uten å bli tørr. Fikk mye skryt av denne og nå er det en "hit" å ha med seg til fellesskapet :)
Denne kaken ble ikke god
Denne kaken ble ikke god
Lite smak og litt deigete i konsistensen.
Kjempe god Eplekake, tåler
Kjempe god Eplekake, tåler ikke egg og da ble denne fort en favorit. Steke tiden drøyde jeg til 40-45min og klemte til med 200gr. Smør:-) Kjempe saftig og med god smak.
Nydelig kake, bakt den flere
Nydelig kake, bakt den flere ganger, MEN jeg må steke den i 40 minutter, ikke 30 som oppgitt.
Mulig det hadde holdt med 30 om jeg hadde brukt varmluft.
Anbefales ikke. En kake må…
Anbefales ikke. En kake må smake godt, dette ligner mere en dårlig kladdekake. Og ikke minst brukes gode ingredienser til en tullekake.
Skriv ny kommentar