Brukere online: 871
Brukere i dag: 3877
Brukere siste 7 dager: 195453
200 g marsipan (se tips)
2 ss friskpresset appelsinjuice
Pynt:
150 g kokesjokolade
Kna sammen marsipan og appelsinjuice. Marsipanen skal bli bløt, men fortsatt fast nok til å kunne formes til kuler. Form marsipanen til 20 kuler. Legg kulene på et bakepapirdekket brett som passer i kjøleskapet. Sett brettet i kjøleskapet i 1 time.
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Dypp marsipankulene i den smeltede sjokoladen ved hjelp av to gafler. La kulene renne av seg og legg dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet.
Sett brettet med konfekten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ekte marsipan smaker best (lilla rull fra Odense), men figurmarsipan kan også benyttes (rød rull fra Odense).
Konfekten oppbevares i kjøleskapet.
2 kommentarer
oj oj. Du bør ikke legge de i
oj oj. Du bør ikke legge de i kjøleskapet, heller tørke på benken. Dessuten må sjokoladen tempereres før du dypper de. Dette blir veldig amatørmessig.
Jeg har mye glede av
Jeg har mye glede av oppskriftene dine! Dette lagde jeg i går,på julaften. Jeg supplerte med revet skall av en sitron og en klementin( vanskelig å rive) i marsipanen. Og tempererte sjokoladen (70%)før jeg dyppet kulene, som jeg hadde latt stå litt ute i vinden og tørke seg. (Jeg eltet råmarsipanen med skallene i maskin). Så i kjøleskap for å stivne. Smakte fantastisk.
Skriv ny kommentar