Blåbærkake fra Magnolia Bakery


"Magnolia Bakery" som ligger i New York er først og fremst verdensberømt for sine cupcakes! Du finner oppskriften på både "Magnolia Vanilla Cupcakes" og "Magnolia Chocolate Cupcakes" på detsoteliv.no. Men "Magnolia Bakery" baker også veldig mange andre fantastisk gode kaker! Det har jeg selv erfart etter å ha vært besøk og totalt forspist meg:-)

Her er oppskrift på bakeriets kjempegode "Blueberry Coffee Cake with Vanilla Glaze".

Supernydelig, myk & sommerlig blåbærkake!

Blåbærkake fra Magnolia Bakery
Ingredienser

1,5 dl matolje (se tips)
2,5 dl sukker
2 store egg
2 ts bakepulver
1 ts salt
4,75 dl hvetemel
2,5 dl melk
1 ts vaniljeessens
- -
3,5 dl blåbær (se tips)

Vaniljeglasur:
3 dl melis
1 dl kremfløte
0,5 ts vaniljeessens

Pynt:
2,5 dl blåbær (se tips)

Fremgangsmåte

Ha olje, sukker og egg i en bakebolle. Pisk med elektrisk mikser i ca 3 min til blandingen blir tykk og lys. Bland sammen bakepulver, salt og mel. Vend dette i vekselsvis med melk og vaniljeessens til en jevn deig. Bland blåbærene med 1 ss mel og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en formkakeform (2 liter) om er sprayet med formfett og melet etterpå. Stek kaken midt i ovnen ved 165°C i ca 60-70 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). La kaken avkjøles litt i formen før den hvelves ut og avkjøles helt.

Rør sammen melis, fløte og vaniljeessens til en glatt glasur (se tips). Fordel glasuren over avkjølt kake og pynt med masse, masse blåbær!

Tips

Vær nøye på at du bruker olje med nøytral smak, for eksempel rapsolje eller solsikkeolje.

Denne kaken blir best med amerikanske (dvs store) blåbær!

I originaloppskriften står det at ingrediensene til glasuren skal varmes opp over vannbad og røres i 2 min. Jeg brukte kaldrørt glasur, men du kan jo forsøke originalen hvis du vil:-)

Oppskriften er hentet fra boken "More from Magnolia - Recipes from the World-Famous Bakery" (2004).

Andre oppskrifter fra Magnolia Bakery på detsoteliv.no er blant annet "Magnolia Banana Bread", "Magnolia Apple Cake" og "Magnolia Red Velvet Cake".

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no om du vil se stort bilde av denne kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Kan kaken fryses før man pynter og taes opp den dagen man skal ha den? Evt bake den dagen før, hvordan oppbevare den til dagen etter isåfall?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift