Brukere online: 330
Brukere i dag: 2065
Brukere siste 7 dager: 195525
Dette er nydelige, myke sitronmuffins som er kjempelette å lage!
Deigen skal bare røres raskt sammen, og det er rømmen i deigen som gjør at muffinsene blir så myke.
Oppskriften gir ca. 20 stk.
Ingredienser:
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ revet skall av 1 sitron
Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 1-2 ss sitronsaft
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Visp inn rømmen og revet sitronskall. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.
Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet.
Pynt muffinsene med melisglasur laget av melis og sitronsaft når de er helt kalde.
Dryss gjerne på litt kakestrøssel til slutt.
Tips:
♥ Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da ca 20 stk. Ikke fyll formene altfor fulle, for deigen vil heve seg nokså mye under stekingen.
♥ Muffinsene holder seg myke hvis de oppbevares innpakket i plast. De kan også fryses.
♥ Som pynt har jeg her brukt jordbærstrøssel i tillegg til sitronglasuren, men du kan bruke det du måtte ha for hånden. Muffinsene er også veldig gode uten pynt.
Nydelige, enkle muffins!
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ revet skall av 1 sitron
Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 1-2 ss sitronsaft
Pynt:
♥ kakestrøssel
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Visp inn rømmen og revet sitronskall. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.
Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet.
Pynt muffinsene med melisglasur laget av melis og sitronsaft når de er helt kalde.
Dryss gjerne på litt kakestrøssel til slutt.
Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da ca 20 stk. Ikke fyll formene altfor fulle, for deigen vil heve seg nokså mye under stekingen.
Muffinsene holder seg myke hvis de oppbevares innpakket i plast. De kan også fryses.
Som pynt har jeg her brukt jordbærstrøssel i tillegg til sitronglasuren, men du kan bruke det du måtte ha for hånden. Muffinsene er også veldig gode uten pynt.
14 kommentarer
Bruker du store eller små
Bruker du store eller små muffinsformer?
Så deilig!!!
Så deilig!!!
Disse ble perfekte på første
Disse ble perfekte på første forsøk. Alle som smakte elsket dem!
Så bar å høre :-)
Så bra å høre :-)
Jeg brukte små muffinsformer
Jeg brukte små muffinsformer og fikk ca 40 stk
Hei! Hvor lenge kan disse
Hei! Hvor lenge kan disse oppbevares før de spises?
Tror disse har fått feil "tag
Tror disse har fått feil "tag" på seg. Står at de er uten melk, men anbefaler ikke melkeallergikere å spise rømmemuffins :)
Takk for at du gir beskjed.
Takk for at du gir beskjed. Det var meningen å hake av for uten nøtter :-) Feilen er korrigert nå.
Laget disse for første gang
Laget disse for første gang igår,men hadde ikke sitronskall å melis,tok noen dråper sitronsaft i røra istedet.Det ble veldig gode muffinser,må lage mer av disse snart,men da skal jeg handle inn så jeg har alle indigrensene,men de var kjempegode uten skall å glasur også!
Er disse helt ute smør,wow
Er disse helt ute smør,wow det er jo kjempebra. Holder på å lage de nå,og vil teste ut å la litt frosne blåbær men er redd de blir ødelagt-hva tenker du?
Kan en bruke glutenfritt mel?
Kan en bruke glutenfritt mel? Takk for svar
Disse se bare såååå gode ut
Disse se bare såååå gode ut skal lage den nå i påsken, lurer på om jeg skal prøve å lage sitronsirup ( koke opp sitronsaft og melis) , og ha en liten skje i hver muffin, stikke noen hull før jeg litt med en skje
Kjempegode og myke og…
Kjempegode og myke og nydelige på smak! Stekte i knappe 20 min. En superhit her i huset :)
Denne oppskriften kommer vi til å bruke igjen :)
Mine falt sammen og fikk en…
Mine falt sammen og fikk en grop på midten i stedet for en fin kul :)
Stekte i 32 minutter og de er lys brune så jeg vet ikke hva som gikk feil
Skriv ny kommentar