Brukere online: 2089
Brukere i dag: 23925
Brukere siste 7 dager: 196127
2 store egg
2,5 dl sukker
125 g smør
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
1 dl melk
- -
4 dl store, friske blåbær (se tips)
1 ss hvetemel
Dryss:
1 ss sukker
1 ts kanel
Skill eggene. Pisk eggehvitene stive. Tilsett 1 dl av sukkeret og pisk videre til blank marengs.
I en annen bolle piskes mykt smør med resten av sukkeret (1,5 dl) til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggeplommene til en luftig krem. Sikt mel og bakepulver og vend i vekselsvis med melken. Så blandes marengsmassen inn i deigen.
Bland blåbærene med 1 ss mel (se tips). Vend deretter bærene forsiktig inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Bland sukker og kanel og dryss over toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten). La kaken bli avkjølt i formen. Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret mens du flytter kaken over på et kakefat.
Kaken blir best om du bruker store blåbær (såkalte amerikanske blåbær), og ikke vanlige, norske, små blåbær. Når du blander dem med mel før du vender dem i deigen, forhindrer du at blåbærene synker til bunns under stekingen.
Blåbærkaken er fin å fryse.
2 kommentarer
Kan man dele denne i to og
Kan man dele denne i to og fylle den med noe f.eks blåbærkrem. Evn bruke en glasur eller frosting på toppen ala ostekremen man bruker til gulrotkake?
Skal den stekes på varmluft?
Skal den stekes på varmluft?
Skriv ny kommentar