Pæremarmelade med ingefær


Mmmmm, denne pæremarmeladen med ingefær smaker fantastisk godt til ost!

 

 

Det stilige med denne marmeladen er dessuten at den forandrer farge fra lysegul til dyp oransje etter ferdig koking!

Kjempelekkert resultat!

 

 

Ingredienser:

♥ 1 kg pærebiter (renset vekt, se tips)
♥ 600 g syltesukker (se tips)
♥ 2 sitroner, revet skall og saft
♥ 2 ss revet, fersk ingefær
 

Fremgangsmåte:

Ha pærebitene i en kjele med syltesukkeret. Riv skallet av sitronene og press saften. Ha både sitronskall og -saft i kjelen. Tilsett revet, fersk ingefær.

Varm så opp blandingen og la den småkoke. Pærene vil nokså raskt starte å avgi saft slik at syltetøyet blir mer flytende. Fortsett å la syltetøyet småkoke mens du rører stadig i det og sjekker konsistensen. Det er viktig at syltetøyet ikke svir seg i bunnen av kjelen. Etter hvert vil du se at fargen på syltetøyet blir mørkere og konsistensen tykkere. Koketiden varierer mellom 40-60 minutter (mitt syltetøy kokte ca 50 minutter).

Avkjøl marmeladen litt, hell det så på rent glass og avkjøl helt.

 


Tips:

♥ 1 kg ferdigrensede pærebiter tilsvarer ca 8-10 pærer. Antall pærer avhenger jo selvfølgelig av hvor store pærene er.

♥ Jeg brukte syltesukker som inneholder pektin. Dette gjør at marmeladen blir tykkere i konsistensen enn om du bare bruker vanlig, hvitt sukker. Syltesukker fås kjøpt i de fleste store matbutikkene.

♥ Marmeladen oppbevares kjølig på glass.

 

 

Server gjerne sammen med kjeks og en god, kraftig ost!
 


 

Revet ingefær gir en svak, men likevel karakteristisk smak på denne kjempegode pæremarmeladen.

 

 

NAM! Prøv det du også  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pæremarmelade med ingefær
Ingredienser

♥ 1 kg pærebiter (renset vekt, se tips)
♥ 600 g syltesukker (se tips)
♥ 2 sitroner, revet skall og saft
♥ 2 ss revet, fersk ingefær

Fremgangsmåte

Ha pærebitene i en kjele med syltesukkeret. Riv skallet av sitronene og press saften. Ha både sitronskall og -saft i kjelen. Tilsett revet, fersk ingefær.

Varm så opp blandingen og la den småkoke. Pærene vil nokså raskt starte å avgi saft slik at syltetøyet blir mer flytende. Fortsett å la syltetøyet småkoke mens du rører stadig i det og sjekker konsistensen. Det er viktig at syltetøyet ikke svir seg i bunnen av kjelen. Etter hvert vil du se at fargen på syltetøyet blir mørkere og konsistensen tykkere. Koketiden varierer mellom 40-60 minutter (mitt syltetøy kokte ca 50 minutter).

Avkjøl marmeladen litt, hell det så på rent glass og avkjøl helt.

Tips

♥ 1 kg ferdigrensede pærebiter tilsvarer ca 8-10 pærer. Antall pærer avhenger jo selvfølgelig av hvor store pærene er.

♥ Jeg brukte syltesukker som inneholder pektin. Dette gjør at marmeladen blir tykkere i konsistensen enn om du bare bruker vanlig, hvitt sukker. Syltesukker fås kjøpt i de fleste store matbutikkene.

♥ Marmeladen oppbevares kjølig på glass.

5 kommentarer

Hei!
Jeg lurere også på hvor lang holdbarhet Pæremarmeladen har.
Mvh
Ellen Johnsen

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift