Brukere online: 137
Brukere i dag: 2047
Brukere siste 7 dager: 198231
Mmmmm, denne pæremarmeladen med ingefær smaker fantastisk godt til ost!
Det stilige med denne marmeladen er dessuten at den forandrer farge fra lysegul til dyp oransje etter ferdig koking!
Kjempelekkert resultat!
Ingredienser:
♥ 1 kg pærebiter (renset vekt, se tips)
♥ 600 g syltesukker (se tips)
♥ 2 sitroner, revet skall og saft
♥ 2 ss revet, fersk ingefær
Fremgangsmåte:
Ha pærebitene i en kjele med syltesukkeret. Riv skallet av sitronene og press saften. Ha både sitronskall og -saft i kjelen. Tilsett revet, fersk ingefær.
Varm så opp blandingen og la den småkoke. Pærene vil nokså raskt starte å avgi saft slik at syltetøyet blir mer flytende. Fortsett å la syltetøyet småkoke mens du rører stadig i det og sjekker konsistensen. Det er viktig at syltetøyet ikke svir seg i bunnen av kjelen. Etter hvert vil du se at fargen på syltetøyet blir mørkere og konsistensen tykkere. Koketiden varierer mellom 40-60 minutter (mitt syltetøy kokte ca 50 minutter).
Avkjøl marmeladen litt, hell det så på rent glass og avkjøl helt.
Tips:
♥ 1 kg ferdigrensede pærebiter tilsvarer ca 8-10 pærer. Antall pærer avhenger jo selvfølgelig av hvor store pærene er.
♥ Jeg brukte syltesukker som inneholder pektin. Dette gjør at marmeladen blir tykkere i konsistensen enn om du bare bruker vanlig, hvitt sukker. Syltesukker fås kjøpt i de fleste store matbutikkene.
♥ Marmeladen oppbevares kjølig på glass.
Server gjerne sammen med kjeks og en god, kraftig ost!
Revet ingefær gir en svak, men likevel karakteristisk smak på denne kjempegode pæremarmeladen.
NAM! Prøv det du også
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg pærebiter (renset vekt, se tips)
♥ 600 g syltesukker (se tips)
♥ 2 sitroner, revet skall og saft
♥ 2 ss revet, fersk ingefær
Ha pærebitene i en kjele med syltesukkeret. Riv skallet av sitronene og press saften. Ha både sitronskall og -saft i kjelen. Tilsett revet, fersk ingefær.
Varm så opp blandingen og la den småkoke. Pærene vil nokså raskt starte å avgi saft slik at syltetøyet blir mer flytende. Fortsett å la syltetøyet småkoke mens du rører stadig i det og sjekker konsistensen. Det er viktig at syltetøyet ikke svir seg i bunnen av kjelen. Etter hvert vil du se at fargen på syltetøyet blir mørkere og konsistensen tykkere. Koketiden varierer mellom 40-60 minutter (mitt syltetøy kokte ca 50 minutter).
Avkjøl marmeladen litt, hell det så på rent glass og avkjøl helt.
♥ 1 kg ferdigrensede pærebiter tilsvarer ca 8-10 pærer. Antall pærer avhenger jo selvfølgelig av hvor store pærene er.
♥ Jeg brukte syltesukker som inneholder pektin. Dette gjør at marmeladen blir tykkere i konsistensen enn om du bare bruker vanlig, hvitt sukker. Syltesukker fås kjøpt i de fleste store matbutikkene.
♥ Marmeladen oppbevares kjølig på glass.
5 kommentarer
Hvor lenge holder denne
Hvor lenge holder denne marmeladen seg i kjøleskapet?
Hei!
Hei!
Jeg lurere også på hvor lang holdbarhet Pæremarmeladen har.
Mvh
Ellen Johnsen
Så lenge du hermetiserer
Så lenge du hermetiserer marmeladen, er den holdbar omså hvor lenge
Marmeladen ble kjempegod, men
Marmeladen ble kjempegod, men forandret ikke farge. Jeg brukte grønne pærer
Kjempegod marmelade, men den…
Kjempegod marmelade, men den skiftet ikke farge. Jeg brukte grønne pærer ??
Skriv ny kommentar