Brukere online: 76
Brukere i dag: 1487
Brukere siste 7 dager: 195570
Quick as a hummingbird is my love,
Dipping into the hearts of flowers --
She darts so eagerly, swiftly, sweetly,
Dipping into the flowers of my heart.
(James Oppenheim (1882-1932), amerikansk dikter)
♥
"Hummingbird Cake" er en superpopulær, amerikansk kake som opprinnelig stammer fra sørstatene. Kaken er oppkalt etter fuglen hummingbird (kolibrifugl på norsk), antakelig fordi den inneholder bananer, ananas, vanilje og pecannøtter som gir en søt, deilig smak som minner om nektar.
Eller som den berømte, amerikanske kokken og livsstilsdronningen Martha Steward har omtalt kaken: "Some say this Southern layer cake earned its name because each otherworldly bite makes you hum with delight. Another theory is that it's as sweet as the sugared water used to attract its hovering namesake."
"Hummingbird Cake" finnes også som deilig, stor, saftig langpannekake, se oppskrift her.
♥ 3 store egg
♥ 2 dl matolje
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 230 g hermetisk ananas (1 liten boks)
♥ 4 bananer
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 420 g hvetemel
♥ 110 g pekannøtter
Ostekrem
♥ 300 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 500 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ 100 g pekannøtter
Pisk sammen egg, olje og vaniljeekstrakt. Mos ananas (inklusive ananassaften fra boksen) og bananene (dette gjøres raskt i food processor eller med stavmikser) og bland i. Ha så i sukker, natron og kanel. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig). Bland i hakkede pekannøtter til slutt.
Ha deigen i tre former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 25-30 minutter. Avkjøl kakene i formene. Ta de ut av formene og fjern bakepapiret.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen (både kremosten og smøret bør være romtempererte).
Fordel kremen mellom kakebunnene og rundt kaken. Pynt hakkede pekannøtter.
♥ Pass på at du bruker nøytral olje (solsikkeolje eller rapsolje). Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.
♥ "Hummingbird Cake" er en holdbar kake. Oppbevares innpakket i plast i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.
1 kommentar
Det kan da ikke være 500g
Det kan da ikke være 500g melis i glasuren? Jeg tok halvparten av dette og enda ble glasuren veldig søt. Det samme står i det søte liv boken.
Skriv ny kommentar