Brukere online: 141
Brukere i dag: 1156
Brukere siste 7 dager: 195596
Hei, hei!
Ja, så er det jammen meg desember, og julen er rett rundt hjørnet! Jeg drar til København denne helgen for å kjenne på julestemningen der.
Før jeg setter meg på flyet, kommer det her ei aldri så litta adventskake...!
Dette er en berømt, amerikansk drøm av en sjokoladekake, og bilder av denne kaken er blant de mest populære på bildetjenesten Pinterest.
«Poke Cake» er kaker som det stikkes store hull i etter steking og som deretter overhelles med noe flytene som dermed trekker ekstra godt ned i kaken.
Dette er en saftig sjokoladekake som helles over på denne måten med flytende, varm karamell. På toppen dekkes kaken med pisket krem.
Resultatet blir fantasisk godt!
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g kakaopulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl crème fraîche
Karamell:
♥ 300 g sukker
♥ 3 ss vann
♥ 125 g smør
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl sjokoladestrøssel og/eller karamellstrøssel
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen.
Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.
Hell kakedeigen i en smurt, ildfast form. Jeg bruker en avlang form som er ca 20x25 cm, altså noe mindre enn en liten langpanne. Det går også greit å bruke vanlig, liten langpanne, men da blir kaken litt lavere og steketiden kan reduseres noe.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 minutter, avhengig av hvor stor form du bruker. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken og sjekk at den løsner greit fra formen.
Lag karamellen mens kaken steker:
Ha sukker og vann i en middels stor kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.
Fyll og pynt av kaken:
Lag store, dype hull i den stekte sjokoladekaken. Jeg bruker skaftet på en tresleiv til dette.
Hell den varme karamellen over kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i 1 time og la karamellen trekke godt inn i kaken.
Pisk kremfløten til krem og fordel over den kalde kaken.
Dryss over sjokoladestrøssel og gjerne også karamellstrøssel på toppen av kaken.
Herlig med en sjokoladekake som er gjennomtrukket av karamell!
Denne kaken er fantastisk god!
Tips:
♥ Kaken kan gjerne stå og trekke med karamellsaus i kjøleskapet over natten (pakk da kaken inn i plast så den ikke blir tørr). Kaken bør spises samme dag som den dekkes med pisket krem.
Ha en superdeilig helg!
♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g kakaopulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl crème fraîche
Karamell:
♥ 300 g sukker
♥ 3 ss vann
♥ 125 g smør
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl sjokoladestrøssel og/eller karamellstrøssel
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen.
Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.
Hell kakedeigen i en smurt, ildfast form. Jeg bruker en avlang form som er ca 20x25 cm, altså noe mindre enn en liten langpanne. Det går også greit å bruke vanlig, liten langpanne, men da blir kaken litt lavere og steketiden kan reduseres noe.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 minutter, avhengig av hvor stor form du bruker. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken og sjekk at den løsner greit fra formen.
Lag karamellen mens kaken steker:
Ha sukker og vann i en middels stor kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.
Fyll og pynt av kaken:
Lag store, dype hull i den stekte sjokoladekaken. Jeg bruker skaftet på en tresleiv til dette.
Hell den varme karamellen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time og la karamellen trekke godt inn i kaken.
Pisk kremfløten til krem og fordel over den kalde kaken. Dryss over sjokoladestrøssel og gjerne også karamellstrøssel på toppen av kaken.
♥ Kaken kan gjerne stå og trekke med karamellsaus i kjøleskapet over natten (pakk da kaken inn i plast så den ikke blir tørr). Kaken bør spises samme dag som den dekkes med pisket krem.
4 kommentarer
Kan den fryses?
Kan den fryses?
Anbefaler å ikke fryse denne
Anbefaler å ikke fryse denne kaken, i hvert fall ikke med pisket krem på.
det så godt ut :D
det så godt ut :D
Dinna ser bare nydelig ut!
Dinna ser bare nydelig ut!
Men karamellen var vanvittig vanskelig å få til. Holder på med runde nr. 2 nå.. Runde nr. 1 tok en time, og nå har jeg sittet i 30 min. - uten å vite om resultatet blir bra :S
Kan du ha en mer detaljert beskrivelse, f.eks. hvilken temperatur du varmer opp på og om du evt. skrur ned etter hvert? :) Jeg brant sukkeret, selv uten høy varme...
Skriv ny kommentar