Eplekake


En god eplekake går aldri av moten!

 


Dette er en av de eldste oppskriftene mine. Jeg husker jeg bakte eplekake etter eplekake da jeg var liten jente, og det var alltid denne oppskriften jeg brukte. 

Denne kaken er også en av de aller første jeg publiserte her på Det søte liv. Her ser dere det første bildet jeg brukte som noen av dere kanskje vil kjenne igjen:

 

 

Denne eplekaken er super å bake mange av og så fryse ned, så har man alltid en deilig kake tilgjengelig hvis man får gjester eller lyst på noe godt.

 

 

Sukkerdrysset på toppen gjør overflaten nærmest litt karamellisert.

 

 

Nyt kaken gjerne lunken sammen med pisket krem eller vaniljeis.

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Fyll:
♥ 3-4 epler
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 3 ss sukker


Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret. Dryss over godt med kanel og strø til slutt over masse sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Ingenting slår lukten av nystekt eplekake! 

 

 

Alle blir glade for å få et stykke av denne eplekaken!

 

 

NAM!

 


 

Tips:

♥ Oppskriften er beregnet på store egg. Har du bare medium eller små egg, bruk 3 stk i stedet for 2.

♥ Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned den ene kaken.

 

 

Alle får til å lage denne deilige eplekaken, og barn synes også det er morsomt å være med.

Om ikke annet kan de stikke eplebitene ned i deigen..  Smile  

 

 

Skikkelig deilig og saftig eplekake!

 

 

Serveres gjerne varm og nystekt med vaniljeis  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Eplekake
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
2 store egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Fyll:
3-4 epler
3 ts vaniljesukker
2 ts kanel
2 ss sukker

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret. Dryss over godt med kanel og strø til slutt over masse sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Oppskriften er beregnet på store egg. Har du bare medium eller små egg, bruk 3 stk i stedet for 2.

Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned den ene kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

23 kommentarer

UTROLIG god kake. Ikke for mye mel i slik at den blir for tørr. Kraftig,søt og fet kake, slik jeg liker det ;-) Jeg har også tilsatt "flekker" med vaniljekrem mellom pærene (som jeg har byttet ut med eplene) og kakerøra. BØR prøves. Helst ha kaken lunken når den serveres.

Som svar på av jeanne (ikke bekreftet)

Jeg gjorde 180 I varmluft og kaken kom bra ut. Alle ovner er litt forskjellige da og min er...ikke den beste. Hvis du har et valg så tror jeg det er vanlig ovn, men det funka på varmluft på ca. denne temperature.

Lagde denne I går etter at jeg fikk lettere hjemlengsel! Veldig god kake, jeg har ikke bakt på lenge så det var godt med en lett oppskrift for å komme meg I gang. Ble godt tatt imot av britene jeg jobber med! Denne blir en favoritt I huset mitt (selv om jeg må piske for hand!) Tusen takk for oppskriften!

Hei. Jeg lagde denne nå, smaker kjempegodt.
Hadde i en skvett fløtemelk, og strødde hakkede nøtter oppå.

Hvis du skal ha i plommer, skreller du dem først da?

Den beste eplekaken ever!

Kan du skrive sukker og mel i dl? Ikke alltid vekta er tilgjengelig..

Hei.

Jeg skal prøve meg på denne til siste skoledag på fredag denne uken, men jeg trenger den både gluten- og laktosefri. Hvordan blir denne med glutenfritt mel og melkefrie ingredienser?

Hilsen AnneBlom

Som svar på av AnneBlom (ikke bekreftet)

Bruk Møllerens glutenfritt mel Fin. Jeg bruker den når jeg skal bake. Da trenger jeg ikke endre noe på oppskriften, bare erstatter hvetemel med glutenfritt mel. Glutenfritt mel gir hakket søtere smak på grunn av ris og mais, men utenom det er det ingen forskjell.

Kjempegod kake og oppskrift! Anbefaler denne, smaker perfekt med is. Tips er å legge hakkete mandler på toppen av kaken før steking. Har også prøvd å bytte rabarbrakake-oppskriften til Kristine med epler, smaker godt det og hvis du liker en mer søtere variant.

Anbefales! Veldig god med perlesukker på toppen. Strø den rett etter stekingen, ikke før for da smelter den og man får ikke den sprø delen:)

Takk for oppskriften.
Har prøvd denne mange ganger og den blir utrolig god hver gang. Anbefales.

Prøver denne - ser svært ok ut - og legger til toppen en neve skoldede mandler, grovhakket og fordelt over helt til slutt, før steiking. Moltekrem til lar seg prøve ut.

Brukte møllerens glutenfrie fin melblanding og kuttet bittesmå epleterninger som jeg blandet inn i røren. Det funka godt!

Denne fungerte dessverre ikke for meg, jeg hadde den 50min over og undervarme, ikke varmluft. Sukkeret smeltet ikke, heller ikke vaniljesukker og det ble for mye kanel på enkelte deler. Dumt at jeg ikke brukte den velkjente metoden med å vende eplebitene i sukker og kanel før jeg la dem ned i deigen. Men ellers mange andre gode oppskrifter på denne websiden.

Har laget denne mange ganger. Blir alltid bra og hentes frem hver høst når eplene skal plukkes. Enkel nok til at det er helt flott å ha med barn som kan få litt epleansvar.

Veldig god eplekake! Jeg vendte epleskivene i sukker og kanel blandingen, istedet for å drysse det over. Synes 2 ts kanel var litt lite, kanskje 3 ts hadde vært bedre? og hakkete mandler må jeg bare ha til eplekake!

Kan man lage denne oppskriften som muffins, ved å evt. raspe eplene? Hvor lenge bør det stekes som muffins i så fall?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift