Brukere online: 824
Brukere i dag: 4014
Brukere siste 7 dager: 200670
Vanlige hveteboller blir kjempegode og ekstra populære hvis man tilsetter hakket melkesjokolade i deigen!
Oppskriften gir 30 stk.
50 g gjær
150 g smør
6,5 dl melk
150 g sukker
1 kg hvetemel
200 g melkesjokolade
Pensling:
1 egg eller melk
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken og sukkeret. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen grovt og kna sjokoladebitene inn i deigen.
Del deigen i 30 emner. Rull jevne boller og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.
Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene (eller pensle med bare melk hvis du vil ha eggfrie boller). Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gyldne.
Vil du ha magrere boller, kan du bruke oppskriften på gjærdeig til "Kesamboller" i stedet for den du finner ovenfor.
Bollene er fine å fryse. Se også "Boller med melkesjokolade".
13 kommentarer
mmm
mmm
det søte liv er så søt. jeg elsker det.
det er perferfekt
Kan ikke si jeg er veldig
Kan ikke si jeg er veldig fornøyd med resultatet fra denne oppskriften. Mistenker at det kan ha noe med at det er første gang jeg baker boller
http://s32.postimg.org/xmdu1bc3p/image.jpg
Googlet hjemmelagde
Googlet hjemmelagde sjokoladeboller og du kom opp som nr 3 Kristine !
Skal lage de i dag med Elizabeth (som digger boken din da )
Snx
Kan man bruke 1 pose tørr
Kan man bruke 1 pose tørr gjær, istedenfor fersk gjær?
Dette var hforgudelig bra
Dette var hforgudelig bra elsker denne oppskriften!!!!!!!!!
Svært skuffet... og jeg baker
Svært skuffet... og jeg baker masse. Resultatet ble deigete og ikke sikkelig stekt, ikke luftige i det hele.
Du er dårlig til å bake, det
Du er dårlig til å bake, det er bare det.
Da må du jo bare steke…
Da må du jo bare steke bollene litt lenger neste gang. Kristine har selv skrevet at alle ovner er ulike, og det vet jo sikkert du som baker så masse 🤗
Disse blei gode og luftige!
Disse blei gode og luftige! Jeg brukte økoloisk hvetemel fra kolonihagen og siktet emmermel fra holli mølle, kan anbefale det, delvis blandet. Takk for god oppskrift! Fire boller i magen, resten i frysa! :)
Tusen takk!!!!!
Tusen takk!!!!!
Må man ha gjør i blandingen?
Må man ha gjør i blandingen?
Selvfølgelig så må du ha…
Selvfølgelig så må du ha gjær i gjærbakst 😊
Deilige og luftige, brukte…
Deilige og luftige, brukte lettmelk og det funket så bra !
Skriv ny kommentar