Brukere online: 1006
Brukere i dag: 4730
Brukere siste 7 dager: 195434
Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!
Iskaken består av kjeksbunn, en utrolig nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen.
Kaken kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.
Ingredienser:
Bunn:
♥ 8 Digestivekjeks
♥ 50 g smør
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kremost naturell
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).
Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.
Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.
Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.
La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter så den tiner litt og blir mykere.
Bruk en kniv for å skjære iskaken i serveringsstykker.
Utrolig nydelig iskake!
Tips:
♥ Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.
Anbefaler virkelig denne iskaken som smaker som softis!
Sååå utrolig herlig iskake!
♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
8 Digestivekjeks
50 g smør
Iskrem:
4 eggeplommer
2 dl sukker
200 g kremost naturell
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
sjokoladestrøssel
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).
Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.
Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat. La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.
Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.
9 kommentarer
Utrolig god kake! Alle barna
Utrolig god kake! Alle barna elsker den og den forsvinner før alle får smakt. Derfor lurte jeg på om du tror det går bra å doble oppskriften?
Hei! Hvor lenge kan kaken…
Hei! Hvor lenge kan kaken stå i fryseren? Den ser veldig god ut!
Lurer på det samme..?:)
Lurer på det samme..?:)
Hvilket strøssel har du…
Hvilket strøssel har du brukt?
Denne kaka kan du bare…
Denne kaka kan du bare fjerne! Det strøsselet er ikke å oppdrive i en eneste butikk!! Har samfart alle butikkkjedene i Oslo og 2 kommuner til... ingen har det i sortimentet sitt!
Det er vel bare å bruke et…
Det er vel bare å bruke et annet strøssel, f.eks. Daim.
Utrolig god iskake, og enkel…
Utrolig god iskake, og enkel å lage. I mangel av strøssel brukte jeg raspet sjokolade.
Her kan man dog ha på det man liker på softisen. Neste gang prøver jeg krokan.
Kan man bruke…
Kan man bruke philadelphiaost?
Hvor mange gram tilsvarer 8…
Hvor mange gram tilsvarer 8 stk digestive? Jeg må bruke glutenfrie, som er en del mindre enn vanlige. Så hvis du oppgir gram så kan jeg lage den glutenfri.
Skriv ny kommentar