Kanel i svingene

Dette er vidunderlige gode kanelboller!

Gjærdeigen til Kanel i svingene inneholder en god del sukker, egg og smør - noe som gir helt spesielt myke og saftige boller! 

Oppskriften gir ca 30 boller.

Kanel i svingene
Ingredienser

50 g gjær
5 dl H-melk
100 g smør
2 egg
200 g sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel

Fyll:
50 g smør
4 ss kanel
4 ss sukker

Pynt:
5 dl melis
3 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (i underkant av 37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker, kardemomme og hvetemelet. Elt deigen godt (ca. 10 minutter med kjøkkenmaskin).

Hev deigen til lunt i 1 time.

Del deigen i 2 emner. Ha eventuelt litt ekstra mel på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver (ca. 25 x 40 cm).

Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.

Rull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca. 2 cm tykke skiver. Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 20 minutter.

Stek bollene midt i ovnen ved 220 °C i ca 10 minutter. Avkjøl bollene helt før du pynter dem med litt tykk melisglasur.

Tips

Kanel i svingene er kjempefine å fryse uten melisglasur.

Hvis du fryser dem med glasur risikerer du at glasuren flasser litt av etter tiningen (men det gjør jo ikke så mye..).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

At eg aldri lærer av de som lager oppskrift, igjen tilsette masse ekstra mel i en oppskrift som beregner alt for lite

Perfekt mengde mel, om man faktisk jobber med/elter deigen skikkelig. Fantastisk gode og saftige bollerp

Måsta bara tala om, att jag har bakat dom och har dom nu i frysen. Tog fram några till kaffet häromdagen, tinade dom och värmde dom 10 sek. i micron. Yammy! Så fantastiskt goda!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift