Brukere online: 936
Brukere i dag: 4441
Brukere siste 7 dager: 195445
4 egg
7 dl sukker
3,5 dl melk
300 g smør
10 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
Pynt:
sukker
kanel
Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i en stor bakebolle. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over masse sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-30 min. Del kaken i firkanter. Løft firkantene ut av formen med en stekespade (se tips).
Det er lurt å løfte kaken ut av langpannen med en stekespade i stedet for å hvelve den ut av langpannen, for da unngår du at alt sukkeret drysser av kaken.
40 kommentarer
Kan kaken fryses ?
Kan kaken fryses ?
Jeg har alltid fryst kaken og
Jeg har alltid fryst kaken og det funker, nesten som den blir bedre etter den er blitt fryset og tint igjenn
Min barndoms favoritt
Min barndoms favoritt
Kan man bytte ut vanlig melk
Kan man bytte ut vanlig melk med laktosefri melk uten at det forandrer på smaken?
Ja det kan du. Jeg lager fint
Ja det kan du. Jeg lager fint denne med laktosefri melk. Merker ikke det
Den blir like god, kanskje
Den blir like god, kanskje bedre med bare 5 dl sukker.
Kan man bruke glutenfritt mel
Kan man bruke glutenfritt mel? Eventuelt type mel og hvor mye?
Ja. Semper finmix er best å
Ja. Semper finmix er best å bruke. Litt mindre når det er glutenfritt.
Hei! Hva med å ha melisglasur
Hei! Hva med å ha melisglasur og strøssel på? Blir det ok tror tro? (tenkte til barneselskap :)
Lagde den første gang etter
Lagde den første gang etter oppskrift, syntes den var alt for søt og alt for nye vaniljesukker. Lagde den igjen med bare 2 dl sukker og 2 ts vaniljesukker. Ble mye bedre.
lager kaken nå, lurer egt på
lager kaken nå, lurer egt på om kaken blir litt for søt når man bruker 7 dl sukker
Skulle gjerne laget denne i
Skulle gjerne laget denne i rund form. Har du gjort det før?
Flere som har opplevd at
Flere som har opplevd at kaken bli rå i midten ved anbefalt steketid?
Kaka var helt flytende etter…
Kaka var helt flytende etter angitt steketid. I tillegg var den altfor søt, så her må jeg justere neste gang.
Ja 31 min steketid
Ja 31 min steketid
Jeg har lenge leita etter
Jeg har lenge leita etter denne kaka med sukker og kanel,brukte å bake den for30-40 år siden
Men jeg brukte å koke opp melk og smør og så avkjøle det da får man den ordentlige gammeldagse smaken
Står man ska ha sukker å
Står man ska ha sukker å kanel i etter den e helt i formen , ska d vere før steking ?
Siden det står i feltet at
Siden det står i feltet at neste steg er å sette i ovn og steke det i 20-30 min vill æ tru at du skal strø sukker og kanel først og så sett den i ovnen
Stemmer, sukke og kanel før
Stemmer, sukke og kanel før steking
Sykt mye sukker... Hva kommer
Sykt mye sukker... Hva kommer det av? Man bruker jo ikke så mye i hverken sjokoladekake, sukkerbrød el.l?
Jeg har en gammel oppskrift
Jeg har en gammel oppskrift av denne og der står det ikke vaniljesukker. Synes den er best uten vaniljesukker.
Ellers var oppskrifta ganske lik
Enkel og veldig god dugnadskake. God å fryse.
Er nok for at kaken skal…
Er nok for at kaken skal være veldig søt, er en del som liker kaken veldig søt, for meg så er denne kaken en god nr 2 for meg, favorittkaken min er bløtkake, men denne kaken er så god den også, jeg liker kakene veldig søt, men kan helt sikkert justere med mindre sukker selv 😊 håper du liker svaret fra meg 😊
Nå er denne kaka på tur inn i
Nå er denne kaka på tur inn i ovnen igjen for 100 ørtende gang. Og den er nyyyyydelig.
Hvorfor heter det skuffekake?
Hvorfor heter det skuffekake? Jeg hører skuff, jeg hører kake, men jeg klarer ikke skjønne sammenhengen. Takk på forhånd!
Navnet «skuffkake» kommer i
Navnet «skuffkake» kommer i fra gammelt av og av at ingrediensene er noe man som regel alltid har i kjøkkenskuffen og dermed lett kunne kaste sammen hvis man fikk uventet besøk. Er hvertfall det jeg alltid har fått høre av mine bestemødre etc.
Grunnen til navnet skuffkake
Grunnen til navnet skuffkake er vel at det er i ei «skuffe» langpanne
Før elektrisk komfyr brukte…
Før elektrisk komfyr brukte dei vedakomfyr, sånn med ringer for tilpassing av panner. Steikeomnen hadde ei langpanne med hanker, som vart kalt skuffe.
Denne kaken har masse…
Denne kaken har masse potensiale, men var alt for søt!
Vanvittig mye sukker og smør…
Vanvittig mye sukker og smør. Dette er en kake jeg ikke ville laget eller spist.
Den er dritgod du MÅ prøve…
Den er dritgod du MÅ prøve den som bestemor sa du kan aldri si at du ikke vil spise noe før du prøver
I motsetning til andre så…
I motsetning til andre så elsket jeg kaken! Søt, god og saftig. Kake skal være usunt, og godt er det :D
Laget den i rundform ved å halvere oppskriften. Den passet perfekt i en standard form, og stekte den i ca 25 min. Fulgte nøye med på slutten og tok den ut når det ikke var noe deig på pinnen jeg stakk i :)
Ps: om du ikke liker noe og derfor ikke ønsker lage det, så spar deg for kommentaren ;)
Helt enig med deg, i alt det…
Helt enig med deg, i alt det du skriver 😃 Fantastisk kake og ikke alle kommentarer er nødvendige
Hei. Fantastisk god skuffkak…
Hei. Fantastisk god skuffkak. Kake skal være søt og ha smør i seg, det et det som gjør den god!!!
Fantastisk god kake og så…
Fantastisk god kake og så lettvint. Prøvde å bruke bakemjølk istedenfor vanlig melk. Smakte like godt men ble ikke samme lette konsistensen som med H - melk. Noen som har forsøkt med kokosmelk?
Anbefaler å røre inn noen…
Anbefaler å røre inn noen håndfuller rosiner og eplebiter 😋
Ja det var så godt😀😋 tusen…
Ja det var så godt😀😋 tusen takkk for anbefalingen
Går fint å bruke diasukker.
Går fint å bruke diasukker.
Jeg stekte kaka i over 30…
Jeg stekte kaka i over 30 minutter likevel var den veldig rå (flytende) i midten. Må ha mye lengre steketid, antar minst 45-50 minutter.
Tror det har mye å si…
Tror det har mye å si hvilken ovn man har. Min stod i 20 minutter når jeg lagde denne kaka i går, og den var ferdigstekt.
Anbefaler på det sterkeste å…
Anbefaler på det sterkeste å slenge en halv rømmeboks i røra til slutt! Den blir mye saftigere, for de som liker det:)
Skriv ny kommentar