Eplemuffins

KJEMPESAFTIGE er disse nydelige muffinsene! Og deilig, deilig smak har de også!

Eplemuffins er lettvinte å lage og er superpopulære hele året!

 

 

 

Oppskriften gir ca 14 stk.

 

 

Ingredienser: 

♥ 125 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl melk

Topping:
♥ 2 store epler
♥ kanel
♥ perlesukker
 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland dette i deigen vekselsvis med melken.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene til de er ca. 2/3 fulle. Skrell og rens eplene og del dem i båter. Trykk noen eplebåter ned i hver muffins og strø over med kanel og perlesukker.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 min. Avkjøl i noen minutter før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

 

 

Tips: 

♥ Muffinsene får finest fasong om du bruker muffinsbrett. Da kan du også lage store, fulle muffins slik som på bildet. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene mer en 1/2 fulle. Du vil da få flere muffins med mindre størrelse, som trenger noe kortere steketid.

♥ Eplemuffins er kjempefine å fryse.

♥ Se også Eplemuffins med rømme og Muffins med eplebiter.

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Eplemuffins
Ingredienser

♥ 125 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl melk

Topping:
♥ 2 store epler
♥ kanel
♥ perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland dette i deigen vekselsvis med melken.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene til de er ca 2/3 fulle. Skrell og rens eplene og del dem i båter. Trykk noen eplebåter ned i hver muffins og strø over med kanel og perlesukker.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i ca 15 min. Avkjøl i noen minutter før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Tips

♥ Muffinsene får finest fasong om du bruker muffinsbrett. Da kan du også lage store, fulle muffins slik som på bildet. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene mer en 1/2 fulle. Du vil da få flere muffins med mindre størrelse, som trenger noe kortere steketid.

♥ Eplemuffins er kjempefine å fryse.

♥ Se også Eplemuffins med rømme og Muffins med eplebiter.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

13 kommentarer

Oppskriften gir 14 stk. Det står i innledningsteksten til oppskriften, som du ser om du går inn via arkivet (jeg har ikke rukket å kopiere over teksten enda).

Jeg brukte vanlige muffinsformer (ikke store), og fikk 22 stk.

Hei! Har du testet denne oppskriften (evt ganger opp noen ganger) til hel kake? Hvor lenge stekte du? :-)

Eplemuffins som er veldig gode! Lite tips: Jeg kuttet skrelte epler med dryss av kanel i små biter og rørte lett inn i røren med mikser. Ble saftige og lett å like og spise for små barn.

Muffinsene ble veldig gode! Fikk 15 muffins av oppskriften. La til små rutete eplebiter istedenfor skiver i deigen, ble god og saftig:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift