Brukere online: 1670
Brukere i dag: 10649
Brukere siste 7 dager: 195565
KJEMPESAFTIGE er disse nydelige muffinsene! Og deilig, deilig smak har de også!
Eplemuffins er lettvinte å lage og er superpopulære hele året!
Oppskriften gir ca 14 stk.
Ingredienser:
♥ 125 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl melk
Topping:
♥ 2 store epler
♥ kanel
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland dette i deigen vekselsvis med melken.
Sett papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene til de er ca. 2/3 fulle. Skrell og rens eplene og del dem i båter. Trykk noen eplebåter ned i hver muffins og strø over med kanel og perlesukker.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 min. Avkjøl i noen minutter før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.
Tips:
♥ Muffinsene får finest fasong om du bruker muffinsbrett. Da kan du også lage store, fulle muffins slik som på bildet. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene mer en 1/2 fulle. Du vil da få flere muffins med mindre størrelse, som trenger noe kortere steketid.
♥ Eplemuffins er kjempefine å fryse.
♥ Se også Eplemuffins med rømme og Muffins med eplebiter.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 125 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl melk
Topping:
♥ 2 store epler
♥ kanel
♥ perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland dette i deigen vekselsvis med melken.
Sett papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene til de er ca 2/3 fulle. Skrell og rens eplene og del dem i båter. Trykk noen eplebåter ned i hver muffins og strø over med kanel og perlesukker.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i ca 15 min. Avkjøl i noen minutter før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.
♥ Muffinsene får finest fasong om du bruker muffinsbrett. Da kan du også lage store, fulle muffins slik som på bildet. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene mer en 1/2 fulle. Du vil da få flere muffins med mindre størrelse, som trenger noe kortere steketid.
♥ Eplemuffins er kjempefine å fryse.
♥ Se også Eplemuffins med rømme og Muffins med eplebiter.
13 kommentarer
hvor mange eplemuffins blir
hvor mange eplemuffins blir det??
Oppskriften gir 14 stk. Det
Oppskriften gir 14 stk. Det står i innledningsteksten til oppskriften, som du ser om du går inn via arkivet (jeg har ikke rukket å kopiere over teksten enda).
Jeg brukte vanlige
Jeg brukte vanlige muffinsformer (ikke store), og fikk 22 stk.
Kan man bruke vann I stedet
Kan man bruke vann I stedet for melk?
Hvor mye kalorier er d i
Hvor mye kalorier er d i muffinsene
Hei! Har du testet denne
Hei! Har du testet denne oppskriften (evt ganger opp noen ganger) til hel kake? Hvor lenge stekte du? :-)
Disse var utrolig gode!
Disse var utrolig gode! Veldig saftige! Anbefales virkelig!!
doblet oppskriften og fikk…
doblet oppskriften og fikk 15store muffins
Vanligvis legger jeg aldri…
Vanligvis legger jeg aldri ut en kommentar, men det her smakte himmelsk! Anbefales
Eplemuffins som er veldig…
Eplemuffins som er veldig gode! Lite tips: Jeg kuttet skrelte epler med dryss av kanel i små biter og rørte lett inn i røren med mikser. Ble saftige og lett å like og spise for små barn.
Kjempegode eplemuffins 😋👍
Kjempegode eplemuffins 😋👍
Muffinsene ble veldig gode!…
Muffinsene ble veldig gode! Fikk 15 muffins av oppskriften. La til små rutete eplebiter istedenfor skiver i deigen, ble god og saftig:)
Disse muffinsene var ikke så…
Disse muffinsene var ikke så gode hvis du er ute etter noe som likner på epoelkake med mye høstsmaker.
Skriv ny kommentar