Brukere online: 1786
Brukere i dag: 38599
Brukere siste 7 dager: 196304
Denne deilige kaken inneholder kokos og solbær.
Kjempegod og myk hverdagskake som er veldig lettvint å lage!
Kaken kan også lages med andre type bær, se f eks Stikkelsbærkake med kokos.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 dl kokos
- -
♥ 2 dl solbær
Pynt:
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland inn vaniljesukker og smeltet smør. Rør til slutt inn hvetemel og kokos.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Fordel solbærene over deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen og flytt den deretter over på et fat. Sikt over melis før servering.
Denne kaken er så god og rask å lage!
Kjekt å få det til å lukte nybakt kake på kjøkkenet etter bare noen minutters baking!
Kaken er god som den er, men enda bedre med vaniljeis.
Tips:
♥ Kaken kan lages med både friske og frosne bær. Dersom du bruker frosne bær, trenger de ikke å tines før de strøs på deigen.
♥ Kaken er super å fryse. Gi den tinte kaken et nytt dryss av melis, så ser den delikat og nylaget ut igjen.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 dl kokos
♥ 2 dl solbær
Pynt:
♥ 1 ss melis
Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland inn vaniljesukker og smeltet smør. Rør til slutt inn hvetemel og kokos.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Fordel solbærene over deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen og flytt den deretter over på et fat. Sikt over melis før servering.
♥ Kaken kan lages med både friske og frosne bær. Dersom du bruker frosne bær, trenger de ikke å tines før de strøs på deigen.
♥ Kaken er super å fryse. Gi den tinte kaken et nytt dryss av melis, så ser den delikat og nylaget ut igjen.
6 kommentarer
Stemmer det at det ikke…
Stemmer det at det ikke brukes bakepulver eller noe lignende?
Ja, det stemmer at det ikke…
Ja, det stemmer at det ikke skal være det i denne oppskriften. :)
Kaken ble helt nydelig og…
Kaken ble helt nydelig og ble spist opp med en gang. Det ble bestilt en ny i dag.
Supert å få brukt opp solbær fra fryseren 😀👍🏻.
Veldig hyggelig å høre! :-)
Veldig hyggelig å høre! :-)
Kaken ble veldig god. Jeg…
Kaken ble veldig god. Jeg har masse solbær i fryseren.
Jeg baker ikke ofte, men denne var veldig lett og fort gjort å få i ovnen.
Kommer til å bake den igjen. Takk for oppskriften.
Veldig hyggelig å høre! Takk…
Veldig hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen!
Skriv ny kommentar