Valnøttmarmelade


Denne Valnøttmarmeladen er fantastisk til alle typer ost!

 

 

Her kokes valnøttene myke og legges i en sukker-/honninglake som smaksettes med revet appelsinskall.

 


Jeg ble tipset om denne oppskriften for et par år siden av Camilla som driver bloggen Kakemilla, og den har vært en favoritt hos meg siden!  Smile

 

Ingredienser:

♥ 200 g valnøtter
♥ 250 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 3 dl flytende honning (se tips)
♥ 3 ts revet appelsinskall

 

Fremgangsmåte:

Del valnøttene i mindre biter. Legg nøttene i en kjele med vann og gi nøttene et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og la valnøttene trekke i det varme vannet i 5 minutter. Sil bort vannet. (Denne varmebehandlingen av valnøttene gjør dem myke og tar bort noe av bitterheten.)

Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til sukkeret løser seg opp. Tilsett honning og revet appelsinskall og kok blandingen i et par minutter til. Ta kjelen av platen og rør i valnøttene.

Ha blandingen på et glass og avkjøl helt.

 

 

Denne porsjonen holder til en middels stor glasskrukke.

 

 

Laken legger seg i bunnen av krukken, så server den en skje så man får med seg både valnøtter og litt av den deilige appelsin-/honninglaken.

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker flytende akasiehonning til denne oppskriften. 3 dl tilsvarer omtrent 1,5 flaske av denne typen:

 


 

♥ Valnøttmarmelade smaker godt til både blåskimmelsoster, hvitskimmelsoster, chevre og gule oster.  Jeg synes den er spesielt god til blåskimmelsosten Bleu d'Auvergne.

♥ Valnøttmarmeladen har lang holdbarhet. Oppbevares i kjøleskapet, men kan gjerne serveres romtemperert.

♥ Se også Valnøtter i honning. Forskjellen er blant annet at Valnøttmarmeladen har en mer tyntflytende lake og at valnøttene blir mykere på grunn av at de ligger i det varme vannet i starten.

 

Ost, kjeks og Valnøttmarmelade er bare SÅ GODT!

 

 

Nam nam nam!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Valnøttmarmelade
Ingredienser

♥ 200 g valnøtter
♥ 250 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 3 dl flytende honning
♥ 3 ts revet appelsinskall

Fremgangsmåte

Del valnøttene i mindre biter. Legg nøttene i en kjele med vann og gi nøttene et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og la valnøttene trekke i det varme vannet i 5 minutter. Sil bort vannet. (Denne varmebehandlingen av valnøttene gjør dem myke og tar bort noe av bitterheten.)

Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til sukkeret løser seg opp. Tilsett honning og revet appelsinskall og kok blandingen i et par minutter til. Ta kjelen av platen og rør i valnøttene.

Ha blandingen på et glass og avkjøl helt.

Tips

♥ Jeg bruker flytende akasiehonning til denne oppskriften. 3 dl tilsvarer omtrent 1,5 flaske.

♥ Valnøttmarmelade smaker godt til både blåskimmelsoster, hvitskimmelsoster, chevre og gule oster.  Jeg synes den er spesielt god til blåskimmelsosten Bleu d'Auvergne.

♥ Valnøttmarmeladen har lang holdbarhet. Oppbevares i kjøleskapet, men kan gjerne serveres romtemperert.

♥ Se også Valnøtter i honning. Forskjellen er blant annet at Valnøttmarmeladen har en mer tyntflytende lake og at valnøttene blir mykere på grunn av at de ligger i det varme vannet i starten.

4 kommentarer

Jeg elsker valnøtter, så dette høres godt ut:) Har bare ett stort problem, jeg blir dårlig av honning...... Har du forslag til noe som kan erstatte honningen?

Jeg har bare testet oppskriften slik den er angitt, Siv, og er usikker på hva man kan erstatte honningen med her. Sorry.

Dette var en utrolig nydelig marmelade! Lett å lage, lett å like! Takk for oppskriften!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift