Brukere online: 71
Brukere i dag: 1449
Brukere siste 7 dager: 200564
EN DRØM AV EN OSTEKAKE!
♥ Ingredienser:
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
2 bokser hermetisk mango (se tips)
3 dl lake fra hermetikkboksene
5 plater gelatin
♥ Fremgangsmåte:
Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
La mango renne av seg i en sikt, men spar på 3 dl av laken. Legg mangoskiver på toppen av ostekaken. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm imens opp mangolaken i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme mangolaken. La blandingen avkjøle i romtemperatur. Når den er avkjølt (men fortsatt helt flytende), øses laken forsiktig over mangoen på ostekaken. Sett ostekaken tilbake i kjøleskapet et par timer til laken har stivnet helt.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. La kaken stå kjølig frem til servering.
♥ Tips:
Det går like bra med sitrongelépulver som appelsingelépulver.
VIKTIG: Jeg anbefaler absolutt hermetikkboksene med mango av merket "Dole" og ikke for eksempel fra Eldorado. Det er himmelvid forskjell på mangosmaken på disse to merkene!!
Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
2 bokser hermetisk mango (se tips)
3 dl lake fra hermetikkboksene
5 plater gelatin
Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
La mango renne av seg i en sikt, men spar på 3 dl av laken. Legg mangoskiver på toppen av ostekaken. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm imens opp mangolaken i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme mangolaken. La blandingen avkjøle i romtemperatur. Når den er avkjølt (men fortsatt helt flytende), øses laken forsiktig over mangoen på ostekaken. Sett ostekaken tilbake i kjøleskapet et par timer til laken har stivnet helt.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. La kaken stå kjølig frem til servering.
Det går like bra med sitrongelépulver som appelsingelépulver.
VIKTIG: Jeg anbefaler absolutt hermetikkboksene med mango av merket "Dole" og ikke for eksempel fra Eldorado. Det er himmelvid forskjell på mangosmaken på disse to merkene!!
Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet!
1 kommentar
Hmm, går det kanskje bra å
Hmm, går det kanskje bra å lage denne med fersk mango? Måtte kanskje gjort noe lurt med gelélokket (bruke appelsingelé der og, eller forsøke meg på å lage en mangogelé fra scratch), men synes frisk frukt og bær er så utrolig mye bedre enn hermetikk :) (Kanskje bare noe jeg innbiller meg, men av og til må man ha lov til å la innbilningene styre.)
Skriv ny kommentar