Brukere online: 407
Brukere i dag: 1080
Brukere siste 7 dager: 197077
Kakebunn:
3 egg
1,5 dl sukker
100 g hasselnøtter
2 ss potetmel
2 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
125 g smør
3 ss melis
2 ss lys sirup
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Fyll:
200 g friske jordbær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mal nøttene og bland i sammen med potetmel og bakepulver.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i ca 5 min. Hvelv kaken over på et sukret klede eller matpapir. Fjern bakepapiret forsiktig (se tips). Avkjøl kaken med langpannen over.
Pisk sammen mykt smør og melis. Bland i sirup, vaniljesukker og kakao og rør sjokoladekremen smidig.
Smør sjokoladekremen jevnt over nøttebunnen. Skjær rensede jordbær i små biter og fordel over sjokoladekremen. Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken over på et passende fat.
Kaken smaker best fersk. Kaken blir bløt av å stå for lenge. Den kan til nød fryses, men merk at jordbærene vil bli litt rennende etter at de har vært fryst.
Det kan være vanskelig å få bakepapiret av kaken. Det hjelper å fukte bakepapiret med kaldt vann før du drar det av i små flak.
Skriv ny kommentar