Brukere online: 110
Brukere i dag: 1551
Brukere siste 7 dager: 195579
225 g smør
1 liter kefir
2 ts natron
800 g sukker
800 g hvetemel
Topping:
50 g smør
2 ss sukker
2 ts kanel
Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir, natron og sukker i en stor bakebolle. Rør godt sammen. Bland i avkjølt smør. Tilsett melet til slutt og rør til jevn deig (bruk stålvisp til å fjerne eventuelle klumper).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken et par minutter i langpannen. Hvelv den så ut av formen og fjern bakepapiret.
Pensle overflaten på den fortsatt litt varme kaken med smeltet smør og dryss over sukker og kanel. La kaken stå og bli helt kald. Del kaken opp i firkanter.
Det er lurt å hvelve kaken ut av langpannen før du har på smør, sukker og kanel. Da slipper du at sukkeret drysser av kaken når du snur den.
Kaken må drysses mens den fortsatt er lunken, ellers vil ikke drysset av sukker og kanel feste seg så godt til kaken.
"Kefirkake i langpanne" er kjempefin å fryse! Se også oppskrift på "Kulturkake i langpanne".
Skriv ny kommentar