Aprikosmuffins

Aprikosmuffins
Ingredienser

2 store egg
150 g brunt sukker
150 g smør
175 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
150 g aprikossyltetøy

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig. Smelt smør og avkjøl litt. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland det tørre, smøret og aprikossyltetøy i deigen og rør den jevn.

Ha papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene. Stekes nederst i ovnen ved 180°C i ca. 15 min.

Tips

Bruk helst lysebrunt demerarasukker. Du kan alternativt bruke vanlig, hvitt sukker.

Muffinsene får finest fasong om du har papirformer i muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller formene for fulle. Du vil da få noen flere muffins som trenger litt kortere steketid.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei
Bakte nettopp oppskriften din på Aprikosmuffins.
Knall gode ble de :)
men jeg stekte de på 180* i 15 min, (synes kanskje 200* 25 min passer bedre til store former.)

Som svar på av Hilde (ikke bekreftet)

Takk for tipset, Hilde. Ja høres riktigere ut, litt usikker på hvorfor jeg har skrevet det slik og det er mulig jeg brukte større former. Skal uansett korrigere oppskriften nå :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift