Brukere online: 203
Brukere i dag: 1781
Brukere siste 7 dager: 195550
Denne kaken ser veldig enkel og kanskje litt kjedelig ut - men skinnet bedrar; kaken er helt overraskende god og er definitivt blant mine favoritter blant formkaker!
Perfekt høst, jul og vinter.
125 g smør
1 dl brunt sukker
1 dl lys sirup
2 store egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1 dl melk
50 g mandler
Pisk mykt smør, brunt sukker og sirup til du får en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland det tørre i smørkremen vekselsvis med melken. Skåld mandlene og hakk dem fint (se tips). Ha dette i deigen til slutt.
Ha deigen i en smurt, avlang form (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 55 min. Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Du kan få kjøpt ferdig skåldede og finhakkede mandler. Se i kakepynthyllen i matvarebutikken.
Kaken egner seg godt til frysing.
Skriv ny kommentar