Brukere online: 2027
Brukere i dag: 22897
Brukere siste 7 dager: 196062
"Skolebrød med eggekrem" er typisk norsk og alltid populært!
Her har du en flott oppskrift der fyllet er basert på hjemmelaget eggekrem. Jeg bruker vanilje i eggekremen, så i praksis er dette det samme som hjemmelaget vaniljekrem. Nydelig smak!
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
Hvetedeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Eggekrem:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 35 g maisenna
♥ 100 g sukker
Pynt:
♥ 500 g melis
♥ noen spiseskjeer vann
♥ 250 g kokos
Fremgangsmåte:
Start med å lage klar eggekremen:
Ha fløten og halvparten av melken i en liten kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø. Ha både vaniljefrø og den splittede vaniljestangen i kjelen. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og vaniljemelken stå og trekke i 5 minutter. Fjern vaniljestangen.
I en annen bollen visper du resten av melken lett sammen med eggeplommer, maisenna og sukker. Hell den varme vaniljemelken i en tynn stråle i blandingen, litt og litt av gangen, og rør godt.
Når alt er blandet, has alt tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring til du ser at eggekremen tykner.
Ta kjelen av platen og ha i en vid skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), slik at eggekremen stivner.
Hvetedeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Forming og steking av bollene:
Trill ut bollene med en gang (ca 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk bollene helt flate med hendene. La dem deretter heve lunt i 1 time.
Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene.
Ha eggekremen i en sprøytepose og fyll opp fordypningen i bollene med masse eggekrem.
Du kan også fylle eggekremen i bollene med to spiseskjeer, men bruker du sprøytepose får du et enda penere resultat.
Brettene er klare til å settes i ovnen.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøles helt.
Pynting:
Lag melisglasur av melis og vann.
Ha kokosen i en dyp skål eller lignende.
Smør et tykt lag melisglasur rundt kanten av bollene. Press meliskanten deretter i bollen med kokos slik at kokosen fester seg til melisglasuren.
La glasuren stivne.
Fristelse kom til meg...
Tips:
♥ Pass på å lage dypt nok hull i bollene før du har i eggekremen, ellers vil eggekremen renne utover bollene under stekingen.
♥ "Skolebrød med eggekrem" er fine å fryse - spesielt uten melisglasur og kokos. Fryser du dem med glasur og kokos, vil dette lett kunne skalle av som følge av frysingen.
Populære skolebrød!
Vel bekomme! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Hvetedeig:
5 dl helmelk
150 g smør
125 g melis
50 g gjær
0,5 ts kardemomme
750 g hvetemel
Eggekrem:
2,5 dl kremfløte
2,5 dl helmelk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
35 g maisenna
100 g sukker
Pynt:
500 g melis
noen spiseskjeer vann
250 g kokos
Start med å lage klar eggekremen:
Ha fløten og halvparten av melken i en liten kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø. Ha både vaniljefrø og den splittede vaniljestangen i kjelen. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og vaniljemelken stå og trekke i 5 minutter. Fjern vaniljestangen.
I en annen bollen visper du resten av melken lett sammen med eggeplommer, maisenna og sukker. Hell den varme vaniljemelken i en tynn stråle i blandingen, litt og litt av gangen, og rør godt. Når alt er blandet, has alt tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring til du ser at eggekremen tykner. Ta kjelen av platen og ha i en vid skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), slik at eggekremen stivner.
Hvetedeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Forming og steking av bollene:
Trill ut bollene med en gang (ca 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk bollene helt flate med hendene. La dem deretter heve lunt i 1 time. Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene.
Ha eggekremen i en sprøytepose og fyll opp fordypningen i bollene med masse eggekrem.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøles helt.
Pynting:
Lag melisglasur av melis og vann. Ha kokosen i en dyp skål eller lignende. Smør et tykt lag melisglasur rundt kanten av bollene. Press meliskanten deretter i bollen med kokos slik at kokosen fester seg til melisglasuren. La glasuren stivne.
Pass på å lage dypt nok hull i bollene før du har i eggekremen, ellers vil eggekremen renne utover bollene under stekingen.
"Skolebrød med eggekrem" er fine å fryse - spesielt uten melisglasur og kokos. Fryser du dem med glasur og kokos, vil dette lett kunne skalle av som følge av frysingen.
Skriv ny kommentar