Brukere online: 2061
Brukere i dag: 24014
Brukere siste 7 dager: 196129
"Simler" er myke og KJEMPEDEILIGE boller!
Oppskriften er en gammel norsk oppskrift, men jeg tipper at navnet er oppfunnet av noen som har hørt om de klassiske, svenske bollene som kalles "Semlor". "Simler" er litt mindre søte enn vanlige, norske hveteboller.
Oppskriften gir 16-20 stk.
6 dl melk
40 g gjær
50 g sukker
75 g smør
850 g hvetemel
Pensling:
1 egg + litt melk (se tips)
Varm melken til den er lunken. Rør ut gjæren i halvparten av melken. Tilsett sukker, resten av melken og smeltet smør. Ha i hvetemel og kna deigen sammen. Hev deigen til dobbel størrelse.
Form deigen til 16-20 boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La dem etterheve i 15-20 min. Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt melk (se tips).
Stek "Simlene" ved 225°C i 10-15 min til de er gyldne.
Når de skal spises, deles "Simlene" i to og smøres med smør.
Vil du ha helt eggfrie boller, kan du pensle dem med melk eller kaffe i stedet for egg.
"Simler" er fine å fryse.
Skriv ny kommentar