Brukere online: 334
Brukere i dag: 841
Brukere siste 7 dager: 200582
Herlig kake med luftig vaniljekrem og bær på spennende kakebunn laget med Ritzkjeks og valnøtter!
3 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 g Ritz kjeks (1 pk)
100 g valnøtter
Pynt:
3 dl vaniljekrem
3 dl kremfløte
friske bringebær/jordbær, rips og moreller
Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk marengs. Ha Ritzkjeks i food processor og kjør på full hastighet til grovkornete smuler. Bland smulene med bakepulver, vaniljesukker og hakkede valnøtter. Vend dette inn i marengsmassen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Pisk kremfløten til stiv krem. Vend sammen med vaniljekremen og ha over kaken. Pynt med bær, for eksempel bringebær, rips og moreller.
Kakebunnen kan godt lages i forveien (fryses eller oppbevares kjølig innpakket i plast), men kaken bør serveres samme dag den pyntes med vaniljekrem og bær.
Se "Ritzkake med krem og bær", som er omtrent samme kake, men som dekkes med pisket krem i stedet for vaniljekrem. Denne kaken innholder dessuten mer Ritz-kjeks og blir derfor litt mer mettende og kompakt. Se også "Ritzkake med vaniljekrem" og "Ritzkake med konjakksjokolader".
3 kommentarer
Hei!
Hei!
Kan jeg doble denne oppskriften og bake den i langpanne?
Hvordan er det å bytte ut
Hvordan er det å bytte ut valnøtter med mandler?
Hvor lenge kan denne bunnen…
Hvor lenge kan denne bunnen oppbevares i kjøleskap før jeg pynter den? Går det fint m 3 dager?
Skriv ny kommentar