Brukere online: 120
Brukere i dag: 1200
Brukere siste 7 dager: 195597
Dette er deilige og tradisjonsrike vafler. Kombinasjonen natron og kulturmelk gir en sprø overflate på de myke vaflene. Få egg og en god del smør bidrar til det samme.
Oppskriften gir 10-12 kjempedeilige vaffelplater.
2 egg
1,5 dl sukker
3 dl kulturmelk (se tips)
3,5 dl helmelk
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 g smeltet smør
Pisk sammen egg, sukker, kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingrediensene og bland godt. La røren stå og svelle i 5-10 minutter.
Pensle vaffeljernet godt med smør. Stek vaflene ved middels varme til de er gylne.
Både vanlig og skummet kulturmelk kan brukes. Det går også fint å bruke kefir.
Serveres nystekte, gjerne med rømme og syltetøy eller ost og eventuelt smør.
Skriv ny kommentar