Brukere online: 1295
Brukere i dag: 6331
Brukere siste 7 dager: 200808
Jeg elsker mandellikør, så denne brødpuddingen er en skikkelig favoritt hos meg!
Serveres nystekt, gjerne med pisket krem.
250 g brioche i terninger (eller loff, se tips)
- -
4 egg
2,5 dl kremfløte
2 dl H-melk
2 dl sukker
40 ml Amaretto mandellikør
0,5 ss vaniljeessens
0,5 ts mandelessens
Legg Brioche (eller loff, se tips) i en stor, smurt, ildfast form som rommer 1,5 liter.
Pisk sammen egg, fløte, melk, sukker, likør, vaniljeessens og mandelessens med en stålvisp. Hell blandingen over brødet. Dypp brødet godt ned i væsken. La det hele stå og trekke i 30 min.
Stekes midt i ovnen ved 170°C i 40 min.
"Brioche" er en fransk type loff som inneholder ekstra mengder egg og smør. Du finner flere oppskrifter på detsoteliv.no. Det går også fint å bruke rester av daggammel, vanlig loff.
Brødpuddingen smaker best nystekt og lunken.
Skriv ny kommentar