Brukere online: 102
Brukere i dag: 1289
Brukere siste 7 dager: 195588
Kladdkaker er lettvinte å lage siden deigen bare skal røres raskt sammen. Kaken skal ha en bløt kjerne i midten, så det er viktig at kaken ikke stekes for lenge.
Lakrissirup fås kjøpt ferdig, og egner seg utmerket som glasur på kaken.
Noen bringebær og et melisdryss, og vips, så er kaken klar!
Deilig sjokoladekake med søt og mild lakrissmak
Ingredienser:
Kladdkake:
♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 ss rålakrispulver (se tips)
♥ 1 dl kakao
♥ 3,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ 1,5 dl lakrissirup (se tips)
♥ 200 g friske bringebær
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Tilsett rålakrispulver, kakaopulver og det smeltede smøret. Rør inn hvetemelet til slutt.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen, før den tas ut og settes på et kakefat.
Før servering helles lakrissirupen over kaken og smøres forsiktig utover.
Pynt med friske bringebær og sikt over melis.
Server kaken gjerne med pisket krem som tilbehør.
Tips:
♥ Jeg har brukt rålakrispulver i denne kaken (også kalt lakrisgranulat), men du kan også bruke finmalt lakrispulver. Jeg har brukt denne varianten fra Mill & Mortar som blant annet fås kjøpt hos Meny.
♥ Lakrissirup er et herlig produkt og jeg foretrekker å bruke den søte varianten fra Johan Bülow. Ikke så lett å få tak i, men finnes hos hos enkelte store matbutikker, matmarkeder og på nett (lakrids.nu). I Oslo får du blant annet kjøpt produktene i underetasjen på Steen & Strøm og på Maschmanns Matmarked på Skøyen.
♥ Denne kaken bør ikke stekes for lenge, for den skal bevare en litt bløt kjerne. La den stekte kaken gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen, drar av bakepapiret og legger den på et fat. Kaken bør stå en time i romtemperatur før servering så den blir myk igjen.
Sjokolade, lakris og bringebær er en kjempegod smakskombinasjon!
Så enkelt, så godt!
Yum!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kladdkake:
♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 ss rålakrispulver (se tips)
♥ 1 dl kakao
♥ 3,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ 1,5 dl lakrissirup (se tips)
♥ 200 g friske bringebær
♥ melisdryss
Smelt smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Tilsett rålakrispulver, kakaopulver og det smeltede smøret. Rør inn hvetemelet til slutt.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen, før den tas ut og settes på et kakefat.
Før servering helles lakrissirupen over kaken og smøres forsiktig utover.
Pynt med friske bringebær og sikt over melis.
Server kaken gjerne med pisket krem som tilbehør.
♥ Jeg har brukt rålakrispulver i denne kaken (også kalt lakrisgranulat), men du kan også bruke finmalt lakrispulver. Jeg har brukt varianten fra Mill & Mortar som blant annet fås kjøpt hos Meny.
♥ Lakrissirup er et herlig produkt og jeg foretrekker å bruke den søte varianten. Ikke så lett å få tak i, men finnes hos hos enkelte store matbutikker, matmarkeder og på nett.
♥ Denne kaken bør ikke stekes for lenge, for den skal bevare en litt bløt kjerne. La den stekte kaken gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen, drar av bakepapiret og legger den på et fat. Kaken bør stå en time i romtemperatur før servering så den blir myk igjen.
2 kommentarer
Går det an å lage denne kaken
Går det an å lage denne kaken med lys sirup i stedet for lakrissirup? Har lakrispulver men fant ikke lakrissirup. :-/ Og så kjøpte jeg sånn lakrissaus, som man evt kan bare ta over når man forsyner seg med kaken, i tilfelle det blir lite lakrissmak... vet ikke om det funker?! :-)
Nei, nå så jeg jo først at
Nei, nå så jeg jo først at dette var til pynt. Så da regner jeg med jeg kan velge selv om jeg bruker den lakrissausen eller ikke, og dropper så klart sirup i selve kaka. :-)
Skriv ny kommentar