Brukere online: 1944
Brukere i dag: 19507
Brukere siste 7 dager: 195977
Jeg har fullstendig dilla på å bake med eple for tiden!
Dette er en knallgod eplekake i langpanne som jeg har dekket med nydelig toscaglasur, som smaker deilig av mandel og karamell.
Oppskriften er til stor langpanne, men det er bare å halvere oppskriften hvis du foretrekker å bruke liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel
Fyll:
♥ 8 epler
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Toscaglasur:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 ss melk
♥ 3 ss hvetemel
♥ 300 g mandelflak
Fremgangsmåte:
Eplekake:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en bolle. Bland sukker og kanel og ha dette i bollen. Rør godt slik alle eplebitene blir dekket av sukker- kanelblandingen.
Legg eplebåtene i pent mønster oppå deigen. Dryss over eventuelle rester av sukker- og kanelblandingen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter (kaken skal være fast på toppen selv om den ikke er gjennomstekt).
Toscaglasur:
Lag imens toscaglasuren: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sukker, melk og hvetemel og rør til blandingen er jevn og klumpfri. Bland inn mandlene.
Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren mest mulig jevnt over kaken med en spiseskje. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre midt i ovnen i ca 20-25 minutter, til glasuren er gyllenbrun og kaken gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.
Kjempedeilig eplekake med mandelglasur!
Tips:
♥ Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.
♥ Kakestykkene oppbevares innpakket i plast slik at de holder seg myke. De er dessuten kjempefine å fryse!
♥ Halv porsjon passer til liten langpanne som er ca. 20 x 30 cm.
Se også oppskrift på Eplekake med toscaglasur, som lages i rund form.
Mmmmm.... så godt med eplekake...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel
Fyll:
♥ 8 epler
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Toscaglasur:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 ss melk
♥ 3 ss hvetemel
♥ 300 g mandelflak
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en bolle. Bland sukker og kanel og ha dette i bollen. Rør godt slik alle eplebitene blir dekket av sukker- kanelblandingen. Legg eplebåtene i pent mønster oppå deigen. Dryss over eventuelle rester av sukker- og kanelblandingen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter (kaken skal være fast på toppen selv om den ikke er gjennomstekt).
Lag imens toscaglasuren: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sukker, melk og hvetemel og rør til blandingen er jevn og klumpfri. Bland inn mandlene.
Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren mest mulig jevnt over kaken med en spiseskje. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre midt i ovnen i ca 20-25 minutter, til glasuren er gyllenbrun og kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.
♥ Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.
♥ Kakestykkene oppbevares innpakket i plast slik at de holder seg myke. De er dessuten kjempefine å fryse!
♥ Halv porsjon passer til liten langpanne som er ca. 20 x 30 cm.
1 kommentar
Opplever at form på 30x40…
Opplever at form på 30x40 blir alt for lite. Kaka fløyt over kanten i ovnen. Bør kanskje vurdere å redusere mengden eller ta en større form.
Skriv ny kommentar