
Brukere online: 1498
Brukere i dag: 32975
Brukere siste 7 dager: 186492
Hjemmelaget myntegelé er en liten matskatt som jeg liker å ha i kjøleskapet mitt!
Spesielt godt å servere som tilbehør til lam!
Også nydelig til svinekjøtt, og ikke minst til indisk mat! 😍
Ingredienser:
♥ 5 dl friske mynteblader (se tips)
♥ 5 dl vann
♥ 1,5 dl eplejuice
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ 2 ss eplecidereddik
♥ 4 dl sukker
♥ 70 g Jam fruktpektin (se tips)
♥ litt grønn konditorfarge (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Rens mynten slik at du får 5 dl pene, grønne mynteblader uten stilk.
Ha bladene i en food processor sammen med 5 dl vann. Kjør dette sammen så bladene blir finhakkede.
Prosessen tar bare noen få sekunder.
Ha blandingen i en kjele og gi det et oppkok.
Senk varmen på platen og la myntevannet småkoke og trekke i 1 time.
Sil myntevannet. Du skal nå sitte igjen med ca. 1,5 dl myntevann.
Ikke særlig grønn farge foreløpig... 😉
Ha myntevannet i en kjele sammen med eplejuice, presset sitronsaft, eplecidereddik, sukker og pektinpulver. Gi det hele et oppkok og småkok i ca. 1 minutt, slik at sukkeret smelter helt.
Tilsett litt grønn konditorfarge for å få grønnere farge på myntegeléen (valgfritt).
Hell den varme, flytende myntegeléen på små, steriliserte syltetøyglass.
Sett kjølig i et par timer slik at geléen stivner.
Hjemmelaget myntegelé er virkelig stas å sette frem på bordet, og høyner smaken på flere type middager!
Tips:
♥ For å få 5 dl mynteblader bør du beregne minst 3 små planter mynte av typen som fås kjøpt i vanlige norske matbutikker. Personlig foretrekker jeg å kjøpe frisk mynte i internasjonale matbutikker der mynte (og andre urter) selges i store bunter.
♥ 0,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra 1 sitron.
♥ Jam fruktpektin sørger for at myntegeléen stivner (70 gram tilsvarer 1 pk). Fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan bytte ut 400 g sukker og 70 g fruktpektin med 400 g syltesukker (som er sukker blandet med fruktpektin). Syltesukker fås kjøpt i de store, velassorterte matbutikkene.
♥ Det er ikke nødvendig å tilsette grønn konditorfarge, men jeg synes myntegeléen blir mye mer delikat om man gjør det. Selv verdens minste lille dråpe konditorfarge gjør underverker! 😄
♥ Hvis du vil ha noen blader i myntegeléen, kan du finhakke et par mynteblader og røre inn i myntegeléen før du heller den på glass.
♥ Myntegeléen har lang holdbarhet så lenge du passer på å sterilisere syltetøyglassene (ha dem i 10 minutter i stekeovnen på 100°C). Åpnet glass må oppbevares i kjøleskapet.
♥ Se også oppskrift på hjemmelaget Ripsgelé, Tranebærgelé og Portvinsgelé.
♥
Etter at du først har fått smaken på hjemmelaget myntegelé kommer du ikke til å ville klare deg uten. 😋
Anbefaler deg å teste ut dette!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl friske mynteblader (se tips)
♥ 5 dl vann
♥ 1,5 dl eplejuice
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ 2 ss eplecidereddik
♥ 4 dl sukker
♥ 70 g Jam fruktpektin (se tips)
♥ litt grønn konditorfarge (kan sløyfes)
Rens mynten slik at du får 5 dl pene, grønne mynteblader uten stilk.
Ha bladene i en food processor sammen med 5 dl vann. Kjør dette sammen så bladene blir finhakkede. Ha blandingen i en kjele og gi det et oppkok. Senk varmen på platen og la myntevannet småkoke og trekke i 1 time.
Sil myntevannet. Du skal nå sitte igjen med ca. 1,5 dl myntevann.
Ha myntevannet i en kjele sammen med eplejuice, presset sitronsaft, eplecidereddik, sukker og pektinpulver. Gi det hele et oppkok og småkok i ca. 1 minutt, slik at sukkeret smelter helt.
Tilsett litt grønn konditorfarge for å få litt grønnere farge på myntegeléen (valgfritt).
Hell den varme, flytende myntegeléen på små, steriliserte syltetøyglass.
Sett kjølig i et par timer slik at geléen stivner.
♥ For å få 5 dl mynteblader bør du beregne minst 3 små planter mynte av typen som fås kjøpt i vanlige norske matbutikker. Personlig foretrekker jeg å kjøpe frisk mynte i internasjonale matbutikker der mynte (og andre urter) selges i store bunter.
♥ 0,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra 1 sitron.
♥ Jam fruktpektin sørger for at myntegeléen stivner (70 gram tilsvarer 1 pk). Fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan bytte ut 400 g sukker og 70 g fruktpektin med 400 g syltesukker (som er sukker blandet med fruktpektin). Syltesukker fås kjøpt i de store, velassorterte matbutikkene.
♥ Det er ikke nødvendig å tilsette grønn konditorfarge, men jeg synes myntegeléen blir mye mer delikat om man gjør det. Selv verdens minste lille dråpe konditorfarge gjør underverker! 😄
♥ Hvis du vil ha noen blader i myntegeléen, kan du finhakke et par mynteblader og røre inn i myntegeléen før du heller den på glass.
♥ Myntegeléen har lang holdbarhet så lenge du passer på å sterilisere syltetøyglassene (ha dem i 10 minutter i stekeovnen på 100°C). Åpnet glass må oppbevares i kjøleskapet.
♥ Se også oppskrift på hjemmelaget Ripsgelé, Tranebærgelé og Portvinsgelé.
Skriv ny kommentar