Brukere online: 2056
Brukere i dag: 23255
Brukere siste 7 dager: 196099
"Success doesn't come to you…you go to it!" (sitat Marva Collins).
Oppskriften er til stor langpanne.
Mandelbunn:
500 g mandler
500 g melis
7 eggehviter
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver
Suksesskrem:
6 eggeplommer
1,25 dl kremfløte
190 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g smør
Pynt:
100 g kokesjokolade
1 ss delfiafett
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis i 4-5 omganger under fortsatt pisking, til du får en blank marengs. Vend inn hvetemel som er siktet sammen med bakepulver og deretter malte mandler.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 30 minutter.
Suksesskremen: Ha alle ingrediensene unntatt smør i en tykkbunnet kjele. Kok opp forsiktig under omrøring, til kremen tykner. Ta kjelen av platen. Avkjøles før du rører inn myknet smør. Ha dette på kaken mens den er i langpannen.
Avkjøl kaken i kjøleskapet til den gule kremen har stivnet. Skjær så kaken opp i passe store firkanter og løft dem ut av langpannen med en stekespade.
Smelt mørk kokesjokolade med delfiafett. Ha sjokoladen i et lite kremmerhus som du lager av matpapir. Klipp et bittelite hull i tuppen og sprøyt på delikat mønster på hver kake. La kakestykkene stå kjølig til sjokoladen har stivnet.
Kakestykkene bør oppbevares i kjøleskapet slik at de holder fasongen. De kan fryses enkeltvis. Når kakene er frosne kan de legges i fryseposer og stables oppå hverandre. Ved tining legges kakestykkene frosne på kakefatet, slik at de ikke kleber seg inn i hverandre.
Se også "Suksesskake i langpanne" og mange andre varianter av "Suksesskake" på detsoteliv.no!
1 kommentar
Takk for fin oppskrift! Jeg
Takk for fin oppskrift! Jeg blandet mandler og hasselnøtter fifty-fifty, har ikke fått smakt enda men satser på at det blir bra :)
Måtte nesten doble mengden krem for å få nok til å dekke kaken skikkelig - bare som et tips hvis du er ekstra glad i den gule, gode kremen :) 12 plommer (de jeg hadde var ikke av de største), ca. 400 g sukker, en boks kremfløte og 300-350 g smør.
Resten av eggehvitene skal brukes til mer nøttemarengs senere! De holder seg i en uke i glass med lokk i kjøleskap.
Skriv ny kommentar