Surmelkskake

Surmelkskake
Ingredienser

250 g smør
800 g sukker
800 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
8 ts kanel
4 ts natron
1 liter surmelk (kefir)

Sjokoladeglasur:
100 g smør
500 g melis
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
8 ss melk

Smørkremglasur:
100 g smør
4 ts vaniljesukker
400 g melis

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett smør og surmelk og rør deigen jevn og klumpfri (bruk stålvisp).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Velg en av glasurene (eller lag halv porsjon av hver av dem, se tips). Smelt smør og bland i de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur. Bre over kaken ved hjelp av en smørekniv dyppet i varmt vann. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Du kan lage halv porsjon av hver av glasurtypene og glasere halve langpannekaken med hver. Da får du to kaketyper ut av en.

"Surmelkskake" holder seg myk lenge innpakket i plast. Den er også fin å fryse, med eller uten glasur.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Du glemte visst å angi hvor mye melk som skulle gå i smørkremglasuren :-) tok 8 ss, og resultatet er topp. Leste feil, tilsatte 8 ss kanel. Fungerer det og.

Hei Nina; du skal ikke bruke melk i smørkrem og det er nok at smøret er mykt. Rør smør, vaniljesukker og melis til en glatt krem og ha den oppå kaken når den er noe avkjølt.

Du må starte med å blande ut natron i litt av surmelken. Når natron tilsettes begynner surmelken å svulme. Du får ikke samme reaksjon om natron ikke blandes direkte i surmelken.

Lykke til!

Ekstremt godt resultat med tanke på smak. Hevet ikke noe særlig, så er nok en ide å ha natron i surmelken. Hadde en del mer melis enn oppskriften sier, for å få en fin konsistens på glasuren. Perfekt smakt- meget fornøyd:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift