Brukere online: 479
Brukere i dag: 2686
Brukere siste 7 dager: 200583
250 g smør
800 g sukker
800 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
8 ts kanel
4 ts natron
1 liter surmelk (kefir)
Sjokoladeglasur:
100 g smør
500 g melis
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
8 ss melk
Smørkremglasur:
100 g smør
4 ts vaniljesukker
400 g melis
Smelt og avkjøl smøret. Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett smør og surmelk og rør deigen jevn og klumpfri (bruk stålvisp).
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Velg en av glasurene (eller lag halv porsjon av hver av dem, se tips). Smelt smør og bland i de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur. Bre over kaken ved hjelp av en smørekniv dyppet i varmt vann. Del kaken opp i firkanter.
Du kan lage halv porsjon av hver av glasurtypene og glasere halve langpannekaken med hver. Da får du to kaketyper ut av en.
"Surmelkskake" holder seg myk lenge innpakket i plast. Den er også fin å fryse, med eller uten glasur.
8 kommentarer
Du glemte visst å angi hvor
Du glemte visst å angi hvor mye melk som skulle gå i smørkremglasuren :-) tok 8 ss, og resultatet er topp. Leste feil, tilsatte 8 ss kanel. Fungerer det og.
Hei Nina; du skal ikke bruke
Hei Nina; du skal ikke bruke melk i smørkrem og det er nok at smøret er mykt. Rør smør, vaniljesukker og melis til en glatt krem og ha den oppå kaken når den er noe avkjølt.
Kan den stekes i rund form?
Kan den stekes i rund form? Dersom jeg halverer oppskriften kanskje?
Når jeg bakte denne kaken ble
Når jeg bakte denne kaken ble alt bare en stor massivt tung deig
Hva har jeg gjort galt?
Du må starte med å blande ut
Du må starte med å blande ut natron i litt av surmelken. Når natron tilsettes begynner surmelken å svulme. Du får ikke samme reaksjon om natron ikke blandes direkte i surmelken.
Lykke til!
Kanskje en ide å skrive dette
Kanskje en ide å skrive dette i oppskriften?
Ekstremt godt resultat med
Ekstremt godt resultat med tanke på smak. Hevet ikke noe særlig, så er nok en ide å ha natron i surmelken. Hadde en del mer melis enn oppskriften sier, for å få en fin konsistens på glasuren. Perfekt smakt- meget fornøyd:)
Fint om en kan opplyse om…
Fint om en kan opplyse om det er over og undervarme eller varmluft 🤗
Skriv ny kommentar